Ze zijn empathisch, bescheiden, hebben geduld en durven te dromen. Geen wonder dat Indiërs het zo ver schoppen bij de topbedrijven in de wereld.

De benoeming van Satya Nadella tot topman van Microsoft is deel van een trend. Steeds meer multinationals worden geleid door managers die zijn geboren in India, schrijft Leonid Bershidsky op Bloomberg.com. Bedrijven als Pepsi, Deutsche Bank, MasterCard, Adobe en Diageo hebben Indiërs aan het roer.

Kan geen toeval zijn, denkt Bershidsky. Op het eerste gezicht hebben de Indiase managers weinig gemeen. Okay, ze zijn allemaal eind veertig of begin vijftig, maar dat is nou eenmaal de leeftijd waarop een manager op zijn top is.

Britse universiteit

Ze hebben allemaal aan een Amerikaanse of Britse universiteit gestudeerd na hun opleiding in India – niet zo raar als je het moet maken in een andere cultuur.

Degenen die hun carrière in India begonnen deden dat bij internationale bedrijven – ook logisch, als je bedenkt dat de meeste grote ondernemingen in India familiebedrijven zijn.

Maar voor de rest: ze komen uit verschillende regio's van India, en ze hebben een verschillende studieachtergrond.

Gevoelsband

Er moet een andere reden zijn dat de Indiërs zo succesvol zijn. Onderzoek van de universiteit van Sankt Gallen in Zwitserland stelt dat Indiase bestuurders niet autoritair zijn aangelegd. Ze hebben de neiging een gevoelsband op te bouwen met ondergeschikten. In de Indiase cultuur voelen werknemers veel loyaliteit voor hun bedrijf, omdat leidinggevenden hun het idee geven dat het bedrijf om ze geeft.

Indra Nooyi, directeur van Pepsi: "Je kijkt naar de werknemer en zegt, ik waardeer jou als persoon, ik weet dat je een leven buiten Pepsi hebt, en ik zal je waarderen om je hele leven, en je niet alleen behandelen als werknemer nummer 4567."

Vandaar dat Nadella's aanzien bij het personeel vaak werd genoemd als reden voor zijn promotie tot Microsoft-baas.

Strategie

Een andere academische studie, waarbij Indiase managers werden vergeleken met Amerikaanse collega's, constateerde bovendien dat Indiërs bescheidener zijn, en uitzonderlijk gericht op de toekomst. Ze houden zich graag bezig met langetermijnstrategie.

Misschien het belangrijkste: Indiërs zijn doorbijters. De meeste Indiërs die nu aan de top staan, kwamen jaren geleden bij hun bedrijf in dienst. Neem Nadella: al 22 jaar in dienst bij Microsoft.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl