Als ondernemer of zakelijke beslisser leid je vaak een druk bestaan. Gezond leven schiet er dan wel eens bij in, terwijl het juist – als je veel stress hebt – belangrijk is om fit te zijn.

Ook Peter Langenkamp, medeoprichter van het digitale conceptbureau Happy People, merkte toen hij begon met ondernemen dat hij door drukte niet altijd aan sporten toekwam. “En door het vele reizen dat ik destijds deed ging ik ook ongezonder eten.” 

Hij besloot een vaste sportroutine in te bouwen, wat sinds een paar jaar inhoudt dat hij 3x per week een work-out doet met een personal trainer. “Bewust met mijn gezondheid bezig zijn, helpt me om meer uit mijn dag te halen. Als ik ‘s ochtends gesport heb, merk ik dat ik de rest van de dag alerter ben.”  

In de lijn van zijn keuze om bewust gezond te leven, onderging Langenkamp onlangs een uitgebreid preventief gezondheidsonderzoek. “Ik leef dus gezond, maar ik word natuurlijk ook ouder – ik ben nu 41 – en om me heen zie ik nu toch steeds vaker dat mensen te maken krijgen met onverwachte gezondheidsproblemen,” vertelt hij. “Een preventief onderzoek bij Prescan leek me een goede manier om dat voor te zijn.” 

Gezondheidsproblemen in hun omgeving is voor veel mensen inderdaad een trigger om zich te laten onderzoeken bij Prescan, ziet Wim Linting, de CEO van de organisatie. “Maar we zien ook steeds vaker dat het voor onze cliënten een aanvulling is op de bewuste levensstijl die meer mensen zich tegenwoordig aanmeten,” zegt hij. “Onze onderzoeken zijn een fijne bevestiging dat je op de goede weg bent.”

Directe resultaten

Cliënten kunnen terecht bij de klinieken van Prescan om hun gezondheid snel en zonder verwijzing te laten onderzoeken. De focus ligt op het verkrijgen van een zo goed mogelijk totaalbeeld van de gezondheid. Hiervoor gebruikt Prescan uitgebreid laboratoriumonderzoek, cardiologische en dermatologische onderzoeken aangevuld met MRI-scans.

De onderzoeken worden uitgevoerd door medisch specialisten, die cliënten als dit nodig is vakkundig kunnen overdragen naar de huisarts of een medische specialist. “Eén van de grote voordelen van onze werkwijze is dat je de meeste uitslagen meteen te horen krijgt van onze specialisten zelf,” vertelt Linting. “In ongeveer een dagdeel kunnen wij onze cliënten een goed beeld geven van hun gezondheidssituatie en hen concrete aanbevelingen meegeven die direct in de praktijk kunnen worden toegepast.”

Peter Langenkamp ervaarde die directe werkwijze als heel prettig, vertelt hij. “Op sommige uitslagen van het bloedonderzoek moest ik logischerwijs een paar dagen wachten, maar de meeste uitslagen kreeg ik ter plekke te horen. Ik merkte dat ik dat helemaal niet meer gewend ben. Het is heel fijn om meteen de uitslag te krijgen, want ondanks dat je er zelf voor kiest is zo’n onderzoek toch best spannend.” 

Zakelijke markt

CEO Linting ziet veel ondernemers en zakelijke beslissers onder de cliënten van Prescan. “Er komt steeds meer vraag vanuit de zakelijke markt,” vertelt hij. “Daarbij zien we dat ondernemers niet meer altijd alleen voor zichzelf komen, maar ook een programma samen willen stellen voor hun werknemers.”

Dat herkent ondernemer Langenkamp ook. “Wij zijn binnen ons bedrijf sowieso erg bezig met gezondheid en werkgeluk. Veel gesprekken met mijn zakenpartners gaan hier ook over. We besproken dat onze medewerkers dat ook op onze kosten mogen doen als ze daar behoefte aan hebben.”

“Dergelijke extra’s verhogen het werkgeluk binnen organisaties,” gelooft de ondernemer. “En het persoonlijke geluk en welbevinden van iedereen binnen de organisatie is iets dat bij veel bedrijven steeds hoger op de agenda komt.”  

Meer focus op werknemersgeluk is een ontwikkeling in de zakelijke markt waar Prescan graag aan bijdraagt, stelt Linting. “We zien veel mogelijkheden in samenwerkingen met werkgevers. Het ondergaan van preventief onderzoek geeft vertrouwen en een goed gevoel omdat je de regie pakt over je eigen gezondheid. Daar helpen wij ondernemers, zakelijke beslissers én hun werknemers graag bij op weg.”

Peter Langenkamp kijkt met een goed gevoel op zijn onderzoek bij Prescan terug. “Toen ik ernaartoe ging, dacht ik: dit ga ik eenmalig doen”, vertelt hij. “Maar nu achteraf kan ik me voorstellen dat ik over een paar jaar weer eens langsga. En ik heb mijn vrouw ook aangeraden een onderzoek te doen. Het geeft toch een fijn gevoel om een bevestiging te krijgen van je gezonde levensstijl.”

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Prescan.