Markten veranderen razendsnel, waardoor organisaties al even snel moeten schakelen. IT-systemen moeten meebewegen en snel nieuwe producten en diensten kunnen ontwikkelen.

Dat kan alleen als de benodigde gegevens stabiel en betrouwbaar zijn opgeslagen en snel kunnen worden opgeleverd. In de cloud, binnen de eigen systemen of bij allebei. Pas dan worden data ‘goud’. Helemaal als blijkt dat ook nog eens de totale IT-kosten omlaag kunnen.

Het Amerikaanse bedrijf NetApp is daarin geslaagd. Het bedrijf met 13.000 werknemers is de grootste ‘branded’ opslagspecialist in de wereld en ook de nr. 1 leverancier van gegevensopslag voor de Amerikaanse overheid.
Het introduceert nu twee nieuwe innovatieve productfamilies voor zowel grote als kleinere bedrijven: het zogeheten FAS8080 EX opslagsysteem voor grote bedrijven en het FAS2500 systeem voor bedrijven die een begin maken met grote data opslag.

Bij beide systemen kunnen organisaties hun storagebehoefte naadloos opschalen naarmate de behoeften toenemen. Ze hoeven dus niet vooraf te investeren in capaciteit die ze niet nodig hebben. Bovendien biedt het bedrijven lagere operationele IT-kosten door geautomatiseerd dataopslagbeheer en omdat hiermee voor het uitvoeren van software-upgrades of het toevoegen van storagecapaciteit geen downtime meer nodig is.

Met de FAS-opslagsystemen van NetApp kunnen klanten gemakkelijk integreren in de public clouds waar NetApp onderdeel van de infrastructuur uitmaakt en met behulp van data mobility eenvoudig data tussen cloud en eigen infrastructuur bewegen.

Peter Wilbrink, Director Sales  Benelux, NetApp: “Met de introductie van ons krachtigste FAS-systeem ooit en onze beste productfamilie op instapniveau stelt NetApp ondernemingen en serviceproviders in staat om hun dataopslag-infrastructuur te stroomlijnen en aanzienlijk efficiënter te maken, terwijl ook wordt voorzien in de flexibiliteit om snel te kunnen reageren op ontwikkelingen van binnen en buiten de organisatie.”

logo netapp resized Meer informatie over NetApp’s nieuwe producten vind je hier.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl