Door digitalisatie zijn er vooral in de informatie- en communicatiesector veel groeikansen en beleggingsmogelijkheden. De coronacrisis laat versneld zien welke bedrijven de beste papieren voor de toekomst hebben. Wie voorziet in een behoefte en laat continuïteit en kwaliteit zien?

De crisis lijkt namelijk het ingezette kenteringsproces flink te versnellen. Zo is de vraag naar online communicatieapplicaties, zoals videobellen en andere cloudsoftware, explosief gestegen sinds mensen door de lockdowns overal ter wereld vanuit huis moeten werken en studeren. Ook home entertainment, online beleggingsplatforms, homeshopping en thuisbezorgdiensten hebben door de quarantainemaatregelen een enorme boost gekregen.

Niet alleen is hiermee het einde van de oude, offline, analoge omgeving (vervroegd) ingeluid, maar zullen in het nieuwe, online, digitale tijdperk ook de kwaliteitseisen stijgen. Denk hierbij onder meer aan verbeterde beeld- en geluidskwaliteit van camera’s in computers, laptops en smartphones, maar ook aan het combineren van kennis waardoor alle belangrijke vormen van communicatie-uitingen, datavergaring en mediaproductie samenkomen.

Totaalbeleving

Bij de succesvolle informatie- en communicatiebedrijven draait vandaag de dag alles om de totaalbeleving, waarin kernwoorden als authenticiteit en integriteit een hoofdrol spelen. Het komt terug in online, branded content en storytelling, maar zonder de zakelijkheid uit het oog te verliezen. Zo kan in een online omgeving niet alleen gemakkelijker een vaste relatie worden opgebouwd met de eindklant, maar kan er tegelijkertijd veel data en kennis over worden vergaard. Zo kunnen bedrijven vervolgens specifiek targeten, wat weer resulteert in meer groei.

Om binnen tech- en communicatiebedrijven het kaf van het koren te scheiden als belegger is het van belang om zowel terug als vooruit te kijken. Een jarenlang opgebouwd trackrecord dient daarbij als bewijs voor een succesvol verleden, maar tegelijkertijd moeten de enorme groeivooruitzichten van het nieuwe digitale tijdperk voor bedrijven ook behapbaar zijn.

Zonder diepgaande kennis en expertise is het echter lastig om de juiste keuzes te maken om tot een gediversifieerd portefeuille te komen. Bovendien ontbreekt het veel beleggers eenvoudigweg aan tijd om zich continu met de dagelijkse bedrijfsvoering bezig te houden. Daarom kan het verstandig zijn om de selectie van bedrijven aan specialisten over te laten.

Voeten in de klei

Een optie is om niet op de beurs te investeren in tech- of communicatiebedrijven, maar via een fonds. Zo kun je bijvoorbeeld beleggen in de groei-obligaties die Holland Communication Group (HCG) gaat uitgeven ter financiering van verschillende bedrijven. Samen met het zittende management van die bedrijven rolt HCG een buy-&-build-strategie uit om zo meer waarde te realiseren. In het hele proces wordt HCG bijgestaan door een ervaren participatiemaatschappij die expertise heeft in analyse van de markt, maar ook met het ontwikkelen van de deal. Zelf heeft HCG meer dan 20 jaar ervaring binnen de nationale en internationale media- en informatiesector. 

De obligaties bieden jou als belegger een verwacht rendement van 7 – 8,25 procent, waarbij HCG beoogt om vanaf het tweede jaar tussentijds te gaan aflossen. Deelnemen is mogelijk vanaf 20.000 euro. Doordat bankfinanciering wordt uitgesloten, kan er defensiever worden geopereerd dan alternatieven op de markt. Dankzij een hoge dekkingsgraad wordt de positie van de obligatiehouder automatisch versterkt. Loop geen onnodig risico. Lees de financiële bijsluiter. U belegt buiten AFM-toezicht.

De obligaties van HCG bieden jou als belegger dus een unieke propositie: rendement, zekerheid en knowhow. Op deze manier kun je investeren in de solide groeiende informatie- en communicatiesector via een robuust fondsstructuur. De mogelijkheden in deze sector zijn namelijk eindeloos, met een steeds digitalere samenleving in de toekomst.

De informatie over de obligatie nog even op een rij: 

Looptijd twee tot zeven jaar, rentevergoeding 7 tot 8,25 procent op jaarbasis, couponrente per kwartaal achteraf uitgekeerd, inschrijven vanaf 20.000 euro per deelnemer, door uitsluiting van de bank wordt de positie van de obligatiehouder versterkt. De eerste 25 inschrijvers ontvangen eenmalig 1 procent extra rendement over het deelnamebedrag en zijn vrijgesteld van administratiekosten.

De doelgroep van HCG bestaat uit middelgrote ondernemingen, actief in de BeNeLux met een omzet tussen de 10 en 50 miljoen euro op jaarbasis. HCG richt zich op bedrijven die middels verdere internationalisatie en/of buy-&build een sterke groei kunnen realiseren. Daarbij ligt de nadruk vooral op het creëren van synergie, om een solide marktpositie in de BeNeLux te realiseren. Hier vind je meer informatie.