Dat de iPhone 6 volgens de geruchten verkrijgbaar zal zijn met een groter scherm wisten we al. Maar waarom kiest Apple ervoor om met grotere schermen te komen?

Seth Weintraub van nieuwssite 9to5mac heeft een antwoord gevonden op deze vraag. Hij wist de hand te leggen op interne presentatie van Apple.

Uit één van de slides blijkt dat Apple zelf geen groei meer ziet in de markt voor 4 inch-telefoons die meer dan 300 dollar kosten. Inmiddels krimpt deze markt zelfs.

apple

Wat is er aan de hand? Consumenten zijn vooral geïnteresseerd in goedkopere telefoons met grotere schermen, providers werken Apple tegen en de concurrentie levert betere smartphones.

apple2

Met een groter scherm zou Apple een nieuwe doelgroep kunnen bereiken.

Lees ook op Business Insider

apple3

Volgens Weintraub heeft Apple eigenlijk geen andere keus dan over te gaan op het maken van 4,7 en 5 inch schermen. “Apple kan 4 inch-iPhones voor minder dan 300 dollar gaan verkopen en de hoge marges van voorheen vergeten, of het bedrijf kan een goedkoop toestel maken. Deze opties zijn allebei niet waarschijnlijk. Dus in het kort: Apple moet een grotere iPhone maken.”

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl