Volvo roept bijna alle 72.000 elektrische auto’s van het model EX30 terug om een mogelijke softwarefout. Dat meldt het Zweedse bedrijf maandag.

Door de softwarefout zouden de snelheidsmeters van de compacte SUV’s in een testmodus belanden bij het starten van de motor.

In Nederland zijn ruim 4600 EX30-modellen van Volvo geregistreerd, volgens het kentekenregister van de RDW. Afgelopen maand werden er ruim duizend verkocht. Om de fout op te lossen, is er een software-update nodig die op afstand uitgevoerd kan worden.

Het is niet voor het eerst dat Volvo te maken heeft met softwareproblemen bij zijn auto’s. Vorig jaar moest de lancering van de EX90, een grotere SUV, uitgesteld worden door soortgelijke problemen.

Duitse EX30-eigenaren hebben al een brief van Volvo ontvangen met een excuus voor de softwarefout en instructies om het tijdelijk op te lossen, tot de software-update volledig is uitgerold.

Volvo houdt er rekening mee dat niet alle modellen op afstand geüpdatet kunnen worden en verwijst eigenaren daarom naar hun lokale Volvo-dealer voor een afspraak. "Eventuele werkzaamheden die voortvloeien uit deze campagne zijn voor u uiteraard gratis", schrijft de Duitse tak.

Scherm toont geen snelheidsmeter, maar een regenboog

De EX30 beschikt niet over een traditioneel dashboard dat de meeste auto's hebben. De snelheidsmeter en de toerenteller zijn niet achter het stuur te vinden, maar op een groot verticaal scherm in het midden, dat gelijk de enige grote informatiebron is voor bestuurders.

Door de softwarefout springt dat scherm soms op een testmodus waardoor er geen belangrijke informatie weergeven wordt, maar een regenboog om de kleurweergave te testen.

"Veel auto's in Nederland hebben de update al", zegt een woordvoerder van Volvo Car Nederland na vragen van het ANP. "Exacte aantallen hebben we niet, maar het gaat nog om een klein aantal auto's dat de update nog moet krijgen. Klanten zijn uiteraard welkom bij de dealer als het niet lukt."

LEES OOK: Test voor elektrische auto: we deden mee met een veiligheidstest voor de Volvo EX30 in extreme kou – zo pakte dat uit