Volkswagen heeft haar doelstelling voor de productie van elektrische auto’s twee jaar naar voren gehaald. In plaats van in 2025 wil de Duitse autobouwer nu al in 2023 zeker 1 miljoen elektrische voertuigen hebben gebouwd.

De producent zet zo extra vaart achter de productie van elektrische auto’s. In 2025 moet met de veranderde doelstellingen nu de mijlpaal van 1,5 miljoen wagens zijn behaald.

In november is de productie van de ID.3 gestart. Dat is de eerste volledige elektrische auto van Volkswagen. Met het model wil Volkswagen een grote speler worden in de massaproductie voor elektrische auto’s. De auto moet ook de basis worden voor verdere varianten met een alternatieve aandrijving.

In Wolfsburg wil men er alles aan doen om in de komende jaren marktleider te worden in de markt voor elektrische auto’s en daarmee beter presteren dan concurrenten zoals Tesla. Dat merk deed het dit jaar goed in Nederland. Dat heeft vermoedelijk ook te maken met de nieuwe bijtellingsregels die in 2020 ingaan. Vanaf komend jaar wordt de bijtelling namelijk langzaam opgevoerd tot het niveau dat voor “gewone” auto’s ook geldt.

Lees ook over de elektrische uitdaging voor Volkswagen: