De wereld heeft geen supersonisch vliegtuig meer gezien sinds de Concorde in 2003 stopte met vliegen.

Het legendarische toestel vloog in slechts 3,5 uur van Londen naar New York, maar de Concorde wist het vooral vanwege de hoge brandstofkosten niet vol te houden.

Maar dat betekent niet dat luchtvaartbedrijven zijn gestopt met ideeën voor nieuwe milieuvriendelijke supersnelle vliegtuigen. Een van de meest bekende is het in de Verenigde Staten gevestigde Boom Supersonic, dat hard aan de weg timmert met zijn supersonische jet Overture. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen United Airlines en American Airlines hebben al bestellingen geplaatst.

Maar er zijn bedrijven die hopen een nog sneller toestel te ontwikkelen dat de Overture en de Concorde overtreft, waaronder de Europese startup Destinus.

Insider sprak tijdens de Paris Air Show in juni met het team van Destinus over de plannen voor de op waterstof vliegende hypersonische jet. Bekijk hoe dat eruit moet zien in de slideshow hieronder.

In deze hypersonische jet wil Destinus mensen in 90 minuten van Londen naar New York vliegen

LEES OOK: Ruimtevaartbedrijven zien wel wat in commerciële raketvluchten van ruim 6.400 km per uur om vluchten van Australië naar Europa of de VS in ongeveer 3 uur te doen