Nederland telt meer dan 25 streamingdiensten, met grote spelers zoals Netflix, Videoland, Disney+ en Amazon Prime Video, maar ook een reeks andere partijen. Films en series kijken op het moment dat je zelf wilt, is razend populair. Maar hoe gaat deze markt zich ontwikkelen?

RTL-dochter Videoland heeft momenteel een nummer twee positie op de Nederlandse markt, achter de Amerikaanse gigant Netflix. Maar er zijn forse groei-ambities, zegt head of content Ellen van den Berghe van Videoland in de elfde aflevering van podcast The Next Move.

“We investeren flink in Nederlands drama en daar verwachten we onze groei uit te halen. Op die manier willen we ons marktaandeel vergroten om nog meer in de hielen van Netflix te happen.”

Beluister de elfde aflevering van The Next Move met Ellen van den Berghe van Videoland en Kaja Wolffers van Prime Video, gepresenteerd door strategisch adviseur en auteur Diederik Heinink.

Volg de podcast The Next Move en abonneer je via SpotifyGoogle of Apple.

The Next Move wordt in samenwerking met Rotterdam School of Management, Erasmus University gemaakt. Wil jij het maximale halen uit je carrière of bedrijf? Volg dan een korte training of parttime MBA. Kijk wat het beste bij jou past op RSM.nl/thenextmove

Beluister meer afleveringen van The Next Move: