Hoeveel houden we dit jaar nu in onze portemonnee over? Daarvoor moet je allereerst goed weten welke veranderingen er zijn.

Zo zijn er voor huizenbezitters verschillende plussen en minnen, de maximale hypotheekrenteaftrek wordt versneld afgebouwd en de lokale belastingen gaan fors omhoog. Maar de energierekening daalt, de maximale grens voor een NHG-hypotheek gaat omhoog en tweeverdieners kunnen in veel gevallen een hogere maximale hypotheek nemen.

Huizenbezitters die hun hypotheek grotendeels hebben afgelost, moeten wel weer een groter deel van de woningwaarde bij hun inkomen optellen.

De bijtelling voor elektrische leaseauto’s wordt verdubbeld, maar een fiets van de zaak is met de ingang van dit jaar juist aantrekkelijker.

En ja, ook dit jaar gaat de fiscus waarschijnlijk nog uit van een hoger rendement dan je over je spaartegoed ontvangt, al wordt het gat wel iets kleiner dan het was.

We zetten de belangrijkste maatregelen voor werknemers, ondernemers en gepensioneerden voor je op een rijtje in een whitepaper over de veranderingen per 1 januari 2020. Voor de belangrijkste veranderingen voor de zorg(verzekering) lees je onze zorgwhitepaper.

Word lid van onze nieuwsbrief en download daarna via de link die hieronder verschijnt de whitepaper.

Lees ook op Business Insider