Even bellen of appen dat je wat later bent? Dan kan je per 1 juli 2019 een boete opleveren van 95 euro.

Het is een van de nieuwe wetten van het kabinet die komende zomer ingaan. Minister Cora van Nieuwenhuizen wil op die manier het verkeer veiliger maken.

En zo zijn er meer veranderingen per 1 juli die jouw portemonnee kunnen raken. Denk aan de energierekening, de sociale woninghuur en het minimumloon.

Wij hebben een overzicht gemaakt van de wetten, regels en belastingen die per 1 juli 2019 veranderen. Als je je e-mailadres achterlaat, krijg je toegang tot het artikel en ontvang je meteen onze gratis nieuwsbrief met al het relevante nieuws over ondernemen, carrière, personal finance en technologie. We beloven dat je geen ongewenste reclame ontvangt. En wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kan uitschrijven op elk moment via de link onderaan.

Ontvang je onze nieuwsbrief al, vul dan het e-mailadres in dat bij ons bekend is. Je krijgt dan niet twee keer de nieuwsbrief.

Vul je e-mailadres in, abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en klik op de knop. Dan krijg je meteen toegang tot het artikel.

Lees ook op Business Insider