Premium content ophalen

Beursexpert Hendrik Oude Nijhuis heeft zich samen met collega Björn Kijl van Beterinbeleggen.nl ontwikkeld tot expert op het gebied van value-beleggen.

De term ‘value-investing’ verwijst naar het beleggen in aandelen die op de beurs relatief laag zijn gewaardeerd, terwijl onderliggend sprake is van een sterke concurrentiepositie en een bovengemiddelde winstgevendheid op de langere termijn.

Speciaal voor leden van Business Insider Premium geeft Hendrik Oude Nijhuis periodiek tips over aandelen die in zijn optiek ondergewaardeerd zijn. Dit keer gaat hij in op Yum China, eigenaar van fastfoodconcepten als Kentucky Fried Chicken en Pizza Hut in China.

Hendrik Oude Nijhuis:

“In China heeft Yum China de exclusieve rechten van de fastfoodconcepten van Yum! Brands (Kentucky Fried Chicken, Pizza Hut en Taco Bell) en betaalt daarvoor een royalty van 3 procent van de omzet. Bovendien is Yum China volledig eigenaar van de ketens East Dawning (traditioneel Chinees voedsel), Little Sheep Mongolian Hot Pot (traditioneel Mongools voedsel), Huang Ji Huang (stoofgerechten) en COFFii & Joy (koffie).

Premium content ophalen