- Starbucks is de coronacrisis goed doorgekomen.
- De Amerikaanse koffieketen heeft wereldwijd ruim 34.000 filialen, maar kan en wil nog flink doorgroeien.
- Beursexpert Hendrik Oude Nijhuis bespreekt de het potentieel van het aandeel Starbucks.
- Lees ook: Hoge inflatie blijvertje of niet? Dit zijn de belangrijkste argumenten voor en tegen
Beursexpert Hendrik Oude Nijhuis heeft zich samen met collega Björn Kijl van Beterinbeleggen.nl ontwikkeld tot expert op het gebied van value-beleggen.
De term ‘value-investing’ verwijst naar het beleggen in aandelen die op de beurs relatief laag zijn gewaardeerd, terwijl onderliggend sprake is van een sterke concurrentiepositie en een bovengemiddelde winstgevendheid op de langere termijn.
Speciaal voor leden van Business Insider Premium geeft Hendrik Oude Nijhuis periodiek tips over aandelen die in zijn optiek ondergewaardeerd zijn. Dit keer gaat hij in op het aandeel Starbucks
Hendrik Oude Nijhuis:
“Starbucks Corporation is de bekende koffieketen uit de Verenigde Staten. Dit bedrijf is de coronacrisis goed doorgekomen en afgelopen kwartaal kwam de omzet uit op een recordniveau. Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan 33.800 filialen, maar Starbucks ziet nog veel groeikansen. Die liggen vooral bij de internationale expansie, digitaal bestellen (klanten kunnen dan sneller geholpen worden en Starbucks zelf kan daarbij met minder personeel toe) en het winnen van marktaandeel.”
"Ondanks het reeds grote aantal filialen ziet Starbucks ook wat dit betreft nog de nodige potentie. Zo mikt Starbucks met zijn 'Growth at Scale'-agenda op maar liefst 55.000 filialen in 2030, waarmee het bedrijf dan ’s werelds grootste restaurantketen zou zijn."
Verwacht rendement van Starbucks:
"Starbucks heeft een beurswaarde van ruim 130 miljard dollar. De omzet bedraagt op jaarbasis ruim 29 miljard dollar, waarover een prima winstmarge gerealiseerd wordt. De schuld bedraagt bijna 14 miljard dollar, terwijl er sprake is van een cashpositie van ruim 6 miljard dollar."
"Uitgaande van een rendement op het genormaliseerde eigen vermogen van 28 procent, een dividenduitkeringspercentage van de winst van 50 procent en een discontovoet van 6 procent waardeer ik Starbucks op 130 dollar per aandeel. Dit is ongeveer bijna 15 procent meer dan het huidige koersniveau, waarmee ik Starbucks (nog net) als aantrekkelijk gewaardeerd beoordeel."
Hendrik Oude Nijhuis is medeoprichter van beleggingsfonds ValueMachinesFund en heeft zich jarenlang verdiept in de strategieën van ‘s werelds beste beleggers.
Deze analyse is niet bedoeld als individueel advies tot het doen van beleggingen. De auteur bezit geen aandelen Starbucks.