De entreeprijs van het oorspronkelijke Disney themapark Magic Kingdom in het Amerikaanse Orlando heeft voor het eerste de magische grens van 100 dollar doorbroken en kost nu meer omgerekend meer dan 90 euro.

Met de kinderen naar de VS voor een dagje Disney? Dan moet je als Europeaan flink dokken, zeker nu de euro zo hard is gedaald ten opzichte van de dollar. De prijs van een dagkaartje in het Disneypark in de staat Florida is vanaf zondag 105 dollar. Dat komt neer op ruim 92 euro per kaartje.

Dat is wel wat anders dan de 3,50 dollar die in 1971 bij de opening van Magical Kingdom moest worden betaald. Toen moest er wel ook nog voor iedere attractie afgerekend worden.

Disneypark VS veel duurder dan in Europa

De entreegelden van de andere Disneyparken in de VS blijven net onder de 100 dollar. Bezoekers mogen daar tussen de 97 en 99 dollar aftikken. De afgelopen vijf jaar investeerde Disney voor omgerekend 7 miljard euro aan nieuwe attracties in de parken.

Toch kan er volgens een woordvoerder van Disney bespaard worden als er bijvoorbeeld meerdaagse tickets worden gekocht. Hoe dan ook: een dagje Disneyland in Parijs kan vanaf circa 60 euro. Dat is ruim 50 procent goedkoper dan het park in Orlando. En voor wie in Nederland wil blijven: een basiskaartje voor de Efteling kost iets meer dan 30 euro.

Bron: ANP/Z24

Lees ook: Waarom Disneyland Parijs in de penarie zit en de Efteling niet

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl