Hoe gemakkelijk het ook is om voor een populair strand of leuke stad te kiezen als volgende vakantiebestemming, soms wil je een keer van het gebaande pad af – een vakantie waar de reis net zo leuk is als de bestemming.

Deze 11 moeilijk te bereiken locaties zijn interessant voor mensen die reizen als een avontuur zien.


De Galapagos-eilanden bieden een schitterende ervaring voor de natuurliefhebber.

Foto: Jess Kraft/Shutterstock

De Galapagos-eilanden zijn wereldberoemd om hun wonderschone flora en fauna. Maar er zijn beperkingen voor toeristen, om deze natuurgebieden te beschermen. Reizigers kunnen enkel met een klein vliegtuig uit Ecuador de eilanden bereiken.


Antarctica is moeilijk te bereiken, maar biedt waanzinnig mooie ervaringen.

Foto: rosn123/Shutterstock

Het Antarctische continent is bijna volledig onbewoond en onaangeroerd door mensen; ideaal voor de avontuurlijke reiziger. De meerderheid van de bezoekers reist met cruiseschepen naar Antarctica vanuit het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika of Zuid-Afrika.


Paaseiland herbergt de mysterieuze moai-beelden van Rapa Nui.

Foto: Bryan Buscovicki/Shutterstock

Paaseiland (of Rapa Nui), waar de mysterieuze hoofdbeelden van Moai staan, ligt voor de kust van Chili in het midden van de Stille Oceaan. Om het afgelegen eiland te bereiken, moeten reizigers een lange vlucht maken vanuit Chili, Santiago of Tahiti.


Je zult per boot of te voet moeten reizen om naar het schiereiland Knoydart in Schotland te gaan.

Foto: Wikimedia Commons

Op het afgelegen schiereiland Knoydart, in de Schotse Hooglanden, ligt het dorp Inverie. Hier word je omringd door ongerepte wildernis. Om er te komen moet je de boot nemen of gaan wandelen, want deze bestemming is niet bereikbaar via Britse wegen en er landt geen vliegtuig.


Stromboli-eiland is beroemd om zijn vulkaan met drie kraters.

Foto: maudanros/Shutterstock

Stromboli, het meest noordelijke Eolische eiland, is een van de drie actieve vulkanen van Italië. Hoewel de vulkaan sinds 1932 onafgebroken uitbarst, komen wandelaars en geologen nog steeds graag naar het eiland. Degenen die een bezoek willen wagen, kunnen de boot nemen vanuit het nabijgelegen Sicilië.


Lívingston in Guatemala biedt ontspanning aan de rivier.

Foto: Wikimedia Commons

Lívingston is een vissersdorp aan de monding van de Río Dulce in Guatemala. Dankzij de geïsoleerde ligging heeft het heeft zijn unieke cultuur behouden. Het schiereiland is niet aangesloten op het wegennet en kan alleen per boot worden bereikt.


Motuo in Tibet is een van de meest geïsoleerde plaatsen ter wereld.

Foto: Shutterstock

Motuo is het enige gebied in China dat onbereikbaar is via de weg. Er was ooit een snelweg, maar de jungle is eroverheen gegroeid. Deze plek wordt als het meest heilige land van Tibet beschouwd. Je kan het gebied per voet bereiken vanuit het dorpje Pai, maar je moet eerst een vergunning aanvragen.


De Faeröer-eilanden trekken wandelaars en vogelaars aan.

Foto: Alexander Erdbeer/Shutterstock

Op Instagram zie je vaak sprookjesachtige foto's van de Faeröer-eilanden. De archipel bestaat uit 18 eilanden rond de poolcirkel en slechts twee luchtvaartmaatschappijen maken vluchten naar het rotsachtige en vulkanische gebied.


Waiheke-eiland in Nieuw-Zeeland biedt tal van buitenactiviteiten.

Foto: Pixabay

Waiheke is het op één na grootste eiland in de Golf van Hauraki in Nieuw-Zeeland. Het biedt stranden, wijngaarden, kunst en sportactiviteiten. Helikopters zijn de enige verbinding via de lucht, met de veerboot vanuit Auckland ben je er in 40 minuten.


Alleen met een speciale vlucht kom je in Nimmo Bay, Canada.

Foto: NimmoBay.com

De baai van Nimmo, diep in de Canadese wildernis, is de enige bewoonde locatie in het gebied. Het is onbereikbaar via de weg. Er vliegen maar weinig luchtvaartmaatschappijen naar deze bestemming en anders kan je nog een helikopter of boot nemen om het luxe resort te bereiken.


Svalbard in Noorwegen staat bekend om zijn ijsberen.

Foto: Wikimedia Commons

Slechts twee luchtvaartmaatschappijen vliegen naar het Noorse Svalbard, een van de meest noordelijke bewoonde plaatsen op aarde. Het Arctische gebied trekt avontuurlijke reizigers met verschillende attracties, zoals verkenning van ijsgrotten, tochten met sneeuwscooters en hondensleetochten.