Met de nieuwe polis kan de verzekerde zestien weken het online afslankprogramma van Sonja Bakker volgen. Daarnaast betaalt de verzekering een jaar lang het sportschoolabonnement van de verzekerde. De Sonja Bakkerpolis heeft aanvullende dekkingen voor onder meer fysiotherapie, tandheelkundige zorg en alternatieve geneeswijzen. De verzekering is te krijgen vanaf 27,95 euro per maand.

“We komen met deze nieuwe verzekering omdat de afslankmethode zo populair is,” aldus een woordvoerster van Univé. “Ruim 1,7 miljoen mensenvoelen zich door haar aangesproken en volgen het programma. In onze polis kiezen we nadrukkelijk voor de combinatie van afvallen en bewegen. Het aparte van het initiatief is dat mensen zich niet verzekeren tegen het risico van ziekte,
maar een polis afsluiten voor iets wat ze zeker zullen gaan gebruiken, te weten afslankadvies en de sportschool. Dat is echt iets nieuws.”

De Sonja Bakerpolis is voorlopig alleen in Noord-Holland en in Deventer te krijgen. Daar wordt de polis volgend jaar ingevoerd. De rest van Nederland volgt in 2009.

“Dat is omdat we alleen in die regio afspraken met een keten van sportscholen hebben gemaakt”, zegt de woordvoerster van Univé. Ze meldt dat de telefoon bij de verzekeraar roodgloeiend staat naar aanleiding van de nieuwe polis. “We krijgen veel aanvragen van particulieren en bedrijven van buiten Noord-Holland. We noteren waar de reacties vandaan komen en kijken dan of er regio’s zijn waar we ook al in 2008 met de Sonja Bakkerpolis kunnen starten.”

Univé is niet bang dat ‘Sonja Bakkeren’ slechts een tijdelijke hype is. “Wellicht, maar dat merken we dan wel weer. Wij zijn ervan overtuigd dat we nu een sterk pakket aanbieden.”

Sonja Bakker schreef een aantal succesvolle afslankboeken. Van haar eerste boek ‘Bereik je ideale gewicht’ werden 1 miljoen exemplaren verkocht. De opvolger ging 400 duizend keer over de toonbank.