Unilever neemt het Amerikaanse Seventh Generation over, een producent van huishoudelijke verzorgingsmiddelen. Er zijn geen financiële details over de deal naar buiten gebracht.

Seventh Generation was in 2015 goed voor een omzet van 200 miljoen dollar en heeft in de afgelopen tien jaar sterke groei laten zien. Het bedrijf uit de Amerikaanse staat Vermont maakt producten zoals was- en schoonmaakmiddel, handzeep, vuilniszakken en toiletpapier op milieuvriendelijke en duurzame basis.

Economen schatten dat met de overname van Seventh Generation een bedrag van 800 miljoen tot 1 miljard dollar is gemoeid. Volgens Unilever helpt de aankoop het concern te voorzien in de stijgende vraag naar ecologisch verantwoorde producten.

Gerucht overname startup Jessica Alba

Vrijdag werd door zakenmedia nog gemeld dat Unilever overnamegesprekken voert met het Amerikaanse The Honest Company, waarvan actrice Jessica Alba mede-oprichter is. The Honest Company, actief in Noord-Amerika, levert via internet onder meer milieuvriendelijke gezondheidsproducten en luiers.

In juli kreeg Unilever de Amerikaanse scheermesjesverkoper Dollar Shave Club in handen, dat zijn producten slijt via internet direct aan consumenten.