Uli Hoeness gaat opnieuw aan de slag als voorzitter van de raad van toezicht bij Bayern München.

De 64-jarige Duitser, die in 2014 de gevangenis in moest vanwege belastingontduiking, werd vrijdag tijdens de ledenvergadering van de Duitse voetbalclub met grote meerderheid gekozen als president. Hoeness was de enige kandidaat voor de functie die tijdens zijn afwezigheid werd vervuld door Karl Hopfner.

De 64-jarige Hopfner, eerder jarenlang financieel directeur bij Bayern München, nam vrijdag afscheid. Hij werkte bij elkaar 33 jaar voor de Duitse club.

Hoeness keert nu terug als topman bij de ‘Rekordmeister’. Samen met bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge zet hij de lijnen uit bij Bayern, dat zowel sportief als financieel gouden tijden beleeft. De Duitse kampioen van de afgelopen vier jaar presenteerde een recordomzet van 626,8 miljoen euro, resulterend in een nettowinst van 33 miljoen.

Hoeness, oud-international van het Duitse elftal, werd begin 2014 veroordeeld tot 3,5 jaar gevangenisstraf. Het clubicoon van Bayern had de fiscus voor een slordige 28 miljoen euro opgelicht. Direct na zijn veroordeling legde Hoeness zijn topfunctie in Beieren neer.

Hij verdween in juni 2014 achter de tralies, maar mocht een half jaar later overdag al naar buiten. Al snel liet Hoeness zich weer zien in het stadion. Begin dit jaar kwam hij definitief op vrije voeten, toen de helft van zijn straf erop zat. Nu staat hij ook weer aan het roer bij 'zijn' club.

"Dat ik hier weer sta, dank ik aan twee families. Die van mij en die van Bayern", zei Hoeness. "Bedankt voor deze tweede kans. Ik wil een verbinder zijn, een kameraad, een raadgever voor spelers en andere werknemers van deze club."