De 24-jarige ondernemer Mick Niepoth heeft zijn gedroomde investering binnen. Het Nederlandse Axivate Capital steekt een onbekend bedrag in zijn startup Readmore, dat software voor apps en bladen maakt. 

Dat maakte Readmore dinsdag bekend. Met het geld wil Niepoth internationaal verder groeien, met name in de VS.

Readmore werd vier jaar geleden opgericht door Niepoth, die studeerde aan de Nyenrode New Business School. Met zijn bedrijf maakt hij software om digitale magazines mee te ontwerpen die via het web of apps verspreid worden. Ook print behoort tot de mogelijkheden.

Meer dan 40.000 uitgevers in 160 landen gebruiken inmiddels de online software. Van het Britse Haymarket, dat gadgetblad Stuff uitgeeft, tot de Braziliaanse oliemaatschappij Petrobras, dat Readmore gebruikt voor brochures en personeelstijdschriften. Het merendeel van de klanten komt uit de VS, waar Niepoth een bedrijf heeft ingeschakeld om de klantenservice af te handelen.

Bedrijfspublicaties

Readmore begon ooit met het uitgeven van sportblaadjes en tijdschriften. Maar Niepoth merkt dat de echte goudmijn zit bij bedrijfspublicaties, gaf hij in juni aan tegenover Z24. Van catalogussen en brochures tot personeelstijdschrijften. De omzet van zijn bedrijf zit nog onder het miljoen, maar groeit rap.

De jonge ondernemer gaf in juni aan op zoek te zijn naar enkele tonnen aan financiering om de zakelijke uitgeefmarkt te bestormen. Met de twee werknemers die hij momenteel in dienst heeft voor sales en marketing kan hij het huidige groeitempo nauwelijks bijhouden. Met het geld van Axivate Capital is er nu financiële ruimte om meer mensen aan te nemen.

Met name op het gebied van marketing en sales. Want het programmeerwerk heeft Niepoth al enige jaren uitbesteed aan een Indiaas bedrijf, waar een stuk of tien codekloppers zich uitsluitend bezighouden met Readmore.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl