Taxi-app Uber mag weer diensten aanbieden in Londen, nadat het eerder zijn vergunning tijdelijk kwijtraakte.

De Britse rechter heeft bepaald dat Uber zijn licentie terugkrijgt voor een periode van 1,5 jaar.

Uber moet aan een reeks voorwaarden voldoen, onder meer op het gebied van identiteitscontrole van chauffeurs en verzekeringsfraude.

Taxibedrijf Uber heeft zijn taxivergunning in Londen terug. Een Britse rechter besliste dat het Amerikaanse bedrijf genoeg heeft gedaan om aan de voorwaarden te voldoen.

Uber was vorig jaar zijn vergunning kwijtgeraakt omdat Transport for London (TfL), dat de vergunningen uitgeeft in de Britse hoofdstad, vond dat het bedrijf herhaaldelijk in gebreke was gebleven.

Uber heeft volgens de rechter in het verleden wel fouten gemaakt, maar is nu geschikt om een vergunning te hebben. Het taxibedrijf had zelf beroep aangetekend tegen de beslissing van TfL, dat sprak van een “patroon van tekortkomingen”. De onderneming meende dankzij veel aanpassingen van de werkwijze die tekortkomingen te hebben aangepakt.

Lees ook: Nederland is het eerste land waar je een 100% elektrische auto van Uber Green kan bestellen – dat kost €2 extra

Lees ook op Business Insider

Uber krijgt vergunning in Londen voor 1,5 jaar

De rechter besloot Uber een vergunning voor anderhalf jaar te geven. De uitspraak is een belangrijke overwinning voor Uber. Londen is een van de belangrijkste markten voor het bedrijf.

In 2017 raakte Uber zijn vergunning in Londen ook al eens kwijt. Na een beroep kreeg het bedrijf toen een verlenging voor 15 maanden, waar 14 voorwaarden aan verbonden waren.

Inmiddels moet het bedrijf aan twintig voorwaarden voldoen nadat er vorig jaar zes voorwaarden bij waren gekomen, voornamelijk op het gebied van de controle van de identiteit van chauffeurs en controle op verzekeringsfraude.

LEES OOK: Just Eat Takeaway-topman Jitse Groen wil van flexwerkers af: ‘We willen er zeker van zijn dat ze sociale verzekeringen hebben’