Het Verenigd Koninkrijk is sinds het Brexit-referendum helemaal niet meer zo verenigd.

Wel een Brexit, geen Brexit, zachte Brexit, harde Brexit; het land is tot op het bot verdeeld.

Van veel bekende Britten is wel bekend wat hun mening precies is. Maar over de mening van de allerbelangrijkste Brit, The Queen, heerst veel onduidelijkheid.

Vorig jaar kopte de Britse tabloid The Sun nog dat de Britse koningin de Brexit juist steunt, iets dat later ook door een BBC-journalist werd geopperd.

Vandaag, tijdens de Queen’s Speech (enigszins vergelijkbaar met de toespraak van de koning tijdens Prinsjesdag) leek koningin Elizabeth met haar kleding juist een niet al te subtiele hint de andere richting op te geven; een blauw pak, plus blauwe hoed met goudgele knopen. Precies dezelfde kleuren als de Europese vlag.

Zoals te verwachten duurde het niet lang voordat het Twitter ook opviel:

In de speech die de Britse koningin gaf - en geschreven is door de Britse regering - werd duidelijk dat Theresa May nog steeds een harde Brexit voor ogen heeft - dat wil zeggen een Brexit waarbij de Britten ook uit de interne markt stappen.

Binnen de Conservatieve partij groeit de afgelopen dagen het verzet op die koers, terwijl premier Theresa May er niet in is geslaagd om steun te vinden voor haar minderheidsregering.