Twitteraars in Frankrijk kunnen vanaf deze week geld overmaken per tweet. Daarvoor werkt Twitter samen met de Franse bank BPCE.

Dat schrijven diverse media, waaronder Reuters.

Franse consumenten hoeven alleen een tweet te sturen naar degene die ze geld schuldig zijn; bankgegevens zijn niet nodig. Ook maakt het niet uit bij welke bank de persoon is aangesloten.

De betaaldienst werkt via het zogenoemde S Money-systeem van BPCE, waarmee al geld over kan worden gemaakt via sms. Meer details maken Twitter en BPCE dinsdag bekend op een persconferentie in Parijs.

Mobiel betalen booming

Het is voor Twitter de eerste stap op de ontluikende markt voor mobiel betalen. Daarmee hoopt het socialemediabedrijf een andere inkomstenstroom aan te boren naast advertenties.

Andere grote techgiganten als Apple en Facebook werken aan hun eigen oplossingen. De betaaldienst Apple Pay zou deze week van start gaan in de VS.

Facebook zou het mogelijk maken om via hun chatapp Messenger geld over te maken. De techbedrijven werken daarbij samen, maar concurreren in sommige gevallen ook met banken en creditcardmaatschappijen.

Meer gebruikers trekken

Twitter heeft weinig trek om zelf betalingen te gaan verwerken, zegt analist Andrew Copeman van AITE Group tegenover Reuters. “Op dit moment zien banken Twitter en andere sociale media als marketingkanalen om meer klanten te bereiken”, aldus Copeman, “en om hun eigen aanbod wat betreft mobiel betalen uit te breiden.”

Voor Twitter heeft een betaaldienst als voordeel dat het meer gebruikers kan trekken. Sinds de beursgang eind vorig jaar blijft het aantal nieuwe Twitteraars dat zich aanmeldt achter bij de verwachting van analisten. Door Twitter te koppelen aan mobiel betalen kan het bedrijf wellicht toch nog de groeicurve van grote broer Facebook evenaren.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl