Na jaren van provocatie, schorsingen en irritaties heeft Twitter de Britse Milo Yiannopoulus, conservatieve schrijver en Breitbart redacteur, permanent van de service verwijderd. Aanleiding is de racistische haatcampagne die Yiannopoulos tegen de zwarte actrice Leslie Jones uit de remake van Ghostbusters was gestart.

De 32-jarige Yiannopoulos organiseerde dinsdag het ‘Gays for Trump’ event in Cleveland, waar Geert Wilders als spreker te gast was. Twintig minuten voor aanvang kwam Yiannopoulos achter zijn permanente Twitter schorsing.

Zijn response was typisch: “Met de laffe verwijdering van mijn account, bevestigt Twitter dat het een vrijhaven is voor moslimterroristen en ‘Blak Lives Matter’ extremisten. Het is een no-go zone voor conservatieven”, zegt Yiannopoulos in een post op Breitbart.

Yiannopoulos staat bekend als een tegendraadse onruststoker. De afgelopen week opende hij de aanval op Leslie Jones en riep zijn 388.000 Twitter volgers op Jones te bestoken met racistische tweets. Jones probeerde terug te vechten door alle racistische tweets aan haar adres te retweeten. Op haar account riep ze Twitter op actie te ondernemen. Met resultaat. Twitter-pester Yiannopoulos wordt eindelijk aangepakt.

“Mensen mogen hun verschillende overtuigingen uiten op Twitter”, reageert een woordvoerder van Twitter op BuzzFeed News. “Maar niemand verdient het om het slachtoffer te worden van gerichte beledigingen en pesterijen.”

Lees ook op Business Insider

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl