Lekker thuis eten maar niet hoeven koken, het is een gemak waar we allemaal graag aan mogen toegeven. De keuze is doorgaans beperkt tot fastfood: pizza, kebab, snacks of gewoon een frietje.

De Twentse ondernemer Ton Marsman wil een luxueus driegangenmenu bij je afleveren, onder het merk dineren.nl.

Zeven jaar lang speelt hij al met het idee. De tijd is nu echter rijp, vertelt Marsman tegen Tubantia. De huidige onstuimige groei van de branche vormt het juiste moment voor de Twentenaar. “Destijds was die markt nog niet zo booming als nu.”

De website van dineren.nl staat online en je kunt je bestelling meteen al plaatsen voor vanavond. Er is vooralsnog één beperking: de keukenbrigade bereidt de maaltijden in Twente, waardoor het bezorgingsgebied beperkt blijft tot de gemeentes Oldenzaal, Dinkelland en Tubbergen.

Marsman verzekert dat dat tijdelijk is. Zoals elke startup wil hij het hele land veroveren, waarbij de prioriteit ligt op grote steden als Amsterdam, Utrecht en de rest van de Randstad. Daarvoor moet hij eerst nog meer bereidingspunten opzetten.

"Dit is het gezonde alternatief van de meeste thuisbezorgdmaaltijden. Eten uit de Hollandse keuken, geserveerd in porselein dat zorgt voor extra smaakbeleving." De hoofdgerechten komen inderdaad vooral uit de vaderlandse keuken, met volop keus uit gehaktballen, varkenssaté of een portie zalm. Je kiest voor je diner een koud gerecht, soep, hoofdgerecht, saus en een nagerecht (vla!).

Succesvolle internetbedrijven

Marsman weet wel hoe je een bedrijf opzet, want hij heeft al meerdere succesvolle internetbedrijven op zijn naam staan. In Nederland stond hij aan de wieg van Webprint.nl, dat fotoalbums en andere persoonlijke aandenkens print.

Marsman haalde ook de Duitse elektronicaketen Conrad naar Nederland en zette het voort als een webshop in 2007.  In april baarde hij nog opzien door op Koningsdag een gratis maaltijd per post te bezorgen aan alle verjaardagsgenoten van koning Willem-Alexander.

Voor het bedrijf daarachter, Kookland, werkte Marsman al samen met kok Henk Bronswijk, die nu ook verantwoordelijk is voor het werk achter dineren.nl. Bronswijk verdiende in Oldenzaal trouwens meerdere jaren achtereen een felbegeerde Bib Gourmand, een eervolle vermelding in de Michelin-gids.