“We hebben aan het begin van ons bedrijf geen grote mond gehad. We hebben niet veel geld binnengeharkt, zoals sommige andere startups. Daar lopen we nu wel tegenaan”, vertelt Anne de Vries van Tubber in de Ondernemers in beweging-podcast van ING Zakelijk en Business Insider Nederland.

Zijn bedrijf Tubber is een soort Airbnb voor bootverhuur, vooral populair bij mensen die tijdens een vakantie willen zeilen op de Middellandse Zee of in het Caribisch gebied. De explosieve groei van zijn platform realiseerde de ondernemer met eigen geld. Over dat het nu lastiger is om aan financiering te komen, vertelt de nuchtere Groninger: “Investeerders zeggen dan: waarom hebben jullie dat geld niet eerder opgehaald? Ja, dat zit niet in ons. Nu we er wél mee bezig zijn, merken we dat dit oude standpunt ons tegenwerkt.”

Waar hij het geld voor nodig heeft? “Groeikapitaal. We willen wat sterke mensen aannemen op marketing en development en ja, die zijn kostbaar.”

De ondernemer verwacht dit jaar naar 3 miljoen omzet te gaan. Op de opmerking dat dit nog niet enorm veel is, kijkend naar de hele markt, reageert De Vries: “Nee, maar als je weet dat de grootste speler iets van 20 miljoen doet en een investering heeft gekregen van 12 miljoen, dan vind ik dat we het best goed doen.”

Welke lessen De Vries mee wil geven aan andere ondernemers? Dat hoor je hier:

In de podcast hoor je onder andere hoe de ondernemer vertelt over hoe hij met niets begon. Over hoe hij schopt tegen de gevestigde orde en hoe een klant een hele haven in paniek bracht door een boot in brand te zetten. Flip Tonkens van ING geeft je daarnaast tips over hoe je succesvol onderneemt in de platformeconomie.

Ook een financieringsvraag? ING kan jou als ondernemer daarbij helpen. En de bank kijkt nu ook verder dan haar eigen oplossingen. Ontdek hoe jij in beweging blijft op ing.nl/hetnieuwefinancieren

Meer weten over het ondernemersverhaal van Anne? In dit artikel vertelt hij meer over hoe hij zijn groei financiert.

Dit was voorlopig de laatste aflevering van Ondernemers in beweging. Luister alle afleveringen terug op Spotify, Apple Podcasts, Soundcloud en Pocketcast.