De Amerikaanse advocaat Roberta Kaplan zegt deze week in een podcast dat voormalig president Donald Trump met documenten heeft gesmeten, toen ze diens resort Mar-a-Lago bezocht. Ook zou hij haar in slang hebben uitgescholden.

Het is niet de eerste keer dat iemand zich uitlaat over de woede-uitbarstingen van Trump, die van januari 2017 tot januari 2021 president van de Verenigde Staten was en nu in de race is voor de kandidatuur bij de Republikeinen in de presidentsverkiezingen van 2024.

Advocaat Kaplan – die schrijfster E. Jean Carroll vertegenwoordigde in een rechtszaak tegen Trump – beweert dat de voormalige president zijn beheersing verloor tijdens een getuigenverhoor in Mar-a-Lago over een zaak die betrekking had op een bedrijf genaamd ACN.

Dat gebeurde toen Trumps advocaat het team van Kaplan een lunch aanbood. Trump zou toen zo boos zijn geworden dat hij documenten “over de tafel gooide” en schreeuwde naar zijn advocaat Alina Habba, vertelde Kaplan.

"Hij was enorm boos op Alina," zegt Kaplan deze week in een aflevering van George Conway Explains it All (to Sarah Longwell), een podcast gehost door advocaat en Trump-criticus George Conway.

Trump boos na vraag over lunch

Kaplan legde uit dat de voormalige president "geïrriteerd" was tijdens een getuigenis voor een zaak over het marketingbedrijf ACN, dat eind jaren 2000 en begin 2010 videofoons verkocht.

De klagers, vertegenwoordigd door Kaplan, beschuldigden Trump ervan ACN de videofoon te hebben gepromoot in zijn show "Celebrity Apprentice", terwijl hij niet duidelijk maakte dat hij daarvoor betaald kreeg.

Na een tijdje zei Kaplan dat ze Trump vertelde dat ze een lunchpauze zouden houden, waar hij het niet mee eens was omdat hij de verklaring wilde afronden. Volgens Kaplan vroeg Trump haar: "Nou, je bent hier in Mar-a-Lago. Wat denk je te gaan doen voor de lunch? Waar ga je lunchen?"

"En dus zei ik tegen hem: 'Nou, weet u, ik heb deze vraag gisteren bij uw advocaten aangekaart, meneer, en zij boden ons heel vriendelijk aan om voor een lunch te zorgen'". zei Kaplan. "Op dat moment lag er een enorme stapel documenten voor hem. Hij pakte de stapel, gooide die over de tafel en stormde de kamer uit."

Habba en vertegenwoordigers van Trump reageerden niet direct op een verzoek om commentaar van Business Insider.

Een ander verhaal over de voormalige president met een gelijksoortige strekking werd eerder verteld door een voormalige assistent van Trump in het Witte Huis, Cassidy Hutchinson. Die was tussen maart 2020 en het einde van de regering Trump werkzaam voor stafchef Mark Meadows.

Hutchinson claimde eerder dat Trump meer dan eens eten naar muren gooide, als hij boos was - bijvoorbeeld toen hij hoorde dat procureur-generaal Bill Barr zei dat er geen wijdverspreide verkiezingsfraude was geweest tijdens de verkiezingen van 2020.

Lees ook: Donald Trump maakt geen schijn van kans bij presidentsverkiezingen, als hij de fanbase van Taylor Swift tegen zich in het harnas jaagt (Engels)