Er is een nieuwe landbouwrevolutie op komst, volgens trendwatcher Adjiedj Bakas. “Dat moet ook wel, want we groeien naar 10 miljard mensen op de wereld.”

Op het gebied van zaadverdeling komen er echter veel vernieuwingen aan die ervoor kunnen zorgen dat we iedereen kunnen voeden. Dit schept ook kansen om gezonde en lekkere voeding te combineren, constateert Bakas. “Men is bijvoorbeeld bezig om bittere groente die helpt tegen een hoge bloeddruk, zo aan te passen dat mensen de smaak lekker vinden, met behoud van de werkzame stoffen.”

Hierbij heeft Bakas nog een tip voor marketeers van gezonde voeding: “We moeten het woord ‘groente’ afschaffen en alles ‘salade’ noemen. Als je tegen iemand zegt: ‘Lust je groente?’, is het al snel ‘Mweh. Vraag je: ‘Lust je salade?’ Dan zeggen ze meteen ‘ja!’.”

Beluister deel 10 van podcast The Next Move met trendwatcher Adjiedj Bakas, gepresenteerd door strategisch adviseur en auteur Diederik Heinink.

Volg de podcast The Next Move en abonneer je via SpotifyGoogle of Apple.

The Next Move wordt in samenwerking met Rotterdam School of Management, Erasmus University gemaakt. Wil jij het maximale halen uit je carrière of bedrijf? Volg dan een korte training of parttime MBA. Kijk wat het beste bij jou past op RSM.nl/thenextmove

Beluister meer afleveringen van The Next Move: