• Rabobank-topman Wiebe Draijer ging in de fout met illegale verhuur, meldt het AD.
  • Hij heeft een huis in de Utrechtse wijk Lombok gekocht voor zijn studerende dochter. Later trokken daar meerdere studenten in.
  • Voor een studentenwoning zijn twee vergunningen nodig die Draijer niet heeft aangevraagd. Hij riskeert een boete tot ruim 18.000 euro.

Wiebe Draijer, de topman van Rabobank, heeft een probleem met een huis dat hij heeft gekocht in de Utrechtse wijk Lombok. Dat meldt het AD zaterdag.

Het gaat om verhuur aan studenten in strijd met de regels van de gemeente Utrecht. Draijer riskeert volgens het AD een boete die kan oplopen tot 18.500 euro.

De topman kocht de woning in 2018 samen met zijn vrouw voor 327.000 euro voor hun studerende dochter. Die trok destijds in de woning en daar kwamen twee vriendinnen bij. Dit was in strijd met de regels van de gemeente.

Draijer moest twee vergunningen regelen

Wie een woning wil omvormen tot een studentenwoning heeft een omgevingsvergunning en een omzettingsvergunning nodig in Utrecht.

Een woordvoerder van Rabobank noemt het ontbreken van vergunningen voor Draijers woning in Lombok in het AD een "administratieve onvolkomenheid." Draijer is in contact met de gemeente om dat recht te zetten.

Een woordvoerder van de gemeente wilde niet ingaan op de individuele kwestie, maar liet wel weten dat er voor het pand een ‘handhavingsverzoek’ ligt. Tegelijk zegt de gemeente tegen het AD dat de kans groot is dat Draijer alsnog een vergunning krijgt.

Lees het hele verhaal over de Utrechtse woning van Rabobank-topman Wiebe Draijer bij het AD.