De Franse overheid heeft kritiek geuit op de loonsverhoging voor de topman van autoconcern PSA Peugeot Citroën, Carlos Tavares. Hij zag zijn totale beloning vorig jaar bijna verdubbelen tot ruim 5,2 miljoen euro.

De minister van Financiën, Michel Sapin, liet dinsdag op de Franse radio weten de loonsverhoging “schadelijk” te vinden. De twee vertegenwoordigers van de Franse overheid in het bestuur van Peugeot stemden volgens Sapin daarom tegen de verhoging van het loon van Tavares.

De Franse overheid is aandeelhouder van het autobedrijf na een redding met staatssteun en vindt dat de salarissen van bestuurders bij bedrijven met overheidsdeelname fors verlaagd moeten worden.

Peugeot heeft de afgelopen tijd veel banen geschrapt om weer winstgevend te kunnen worden. De vakbonden hebben eveneens kritiek op de hogere beloning van de topman. Die zou slecht zijn voor de sociale cohesie bij het bedrijf, aldus de bonden.

Tavares was eerder topbestuurder bij Renault en kwam in 2014 aan het hoofd te staan bij Peugeot. Destijds leed Peugeot enorme verliezen. Zijn hogere beloning hangt samen met de bonussen die hij krijgt vanwege de verbeterde financiële situatie bij de autofabrikant.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl