Dick Boer, de topman van Ahold, denkt dat de franchisenemers van Albert Heijn zich gek laten maken door hun adviseurs en vindt hun eis van een vergoeding van 200 miljoen euro onredelijk.

Dat zegt de Ahold-baas, het concern waartoe Albert Heijn behoort, in een interview in het Financieele Dagblad (FD) vrijdag.

De franchisenemers eisen 200 miljoen euro van Albert Heijn in verband met vermeend hoge kosten die Albert Heijn en rekening heeft gebracht. Ze stappen naar de rechter om dat geld op te eisen, zo maakte Ahold zelf donderdag bekend.

De uitbaters van eigen supermarkten onder de vlag van Albert Heijn vinden dat het supermarktconcern in de periode tussen 2008 en 2012 te hoge kosten in rekening heeft gebracht.

AH: niets te halen

De Vereniging van Albert Heijn Franchisenemers (VAHF) laat zich opjutten door adviseurs, stelt de Ahold-baas. Er valt helemaal niet zo veel te halen, stelt de topman in het FD.

Volgens Boer, die naar eigen zeggen nog geen dagvaarding heeft ontvangen, wil hij het liefste gewoon weer met de franchisenemers om tafel. De franchisenemers stellen echter dat ze dat punt na jarenlang onderhandelen al zijn gepasseerd.

Lees ook

Lagere verkopen bij Albert Heijn, prijsdruk houdt aan

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl