Het is nog lang geen Sinterklaas, maar toch geeft Tony’s Chocolonely cadeautjes weg van cacao en melk.

Maandag maakte het bedrijf bekend dat er twee nieuwe smaken in de winkelschappen liggen: donkere melk, 42% en donkere melk pretzel toffee, 42%.

Donkere melk klinkt misschien een beetje raar, maar dat is volle en romige melkchocolade die de beleving van pure chocolade heeft. Ik hoor je denken: waarom eet je dan niet gewoon pure chocolade, aangezien dat ook nog eens gezonder is?

Dit heeft volgens Tony’s Chocolonely een simpele economische reden: melkchocolade is populairder en dus zullen meer mensen een reep hiervan kopen, ook al smaakt-ie naar pure chocolade. De 42 procent verwijst naar het hogere cacaogehalte in de reep, die hem een stuk minder zoet maakt dan normale melkchocolade.

Tony’s Chocolonely schijnt lang op zoek geweest te zijn geweest naar de juiste knapperige pretezel voor zijn chocoladerepen.

Donkere melk? Da's volle, romige melkchocolade met de kraak en smaak van pure chocolade. Onze nieuwe, donkere melkchocolade bevat 42% cacao en is minder zoet dan Tony’s melkchocolade met 32% cacao. Repen om serieus te nemen, want meer cacaobonen = meer impact. We kopen de cacaobonen direct in bij onze partnercoöperaties in Ghana en Ivoorkust tegen 'n hogere prijs. Ook werken we op lange termijn met de cacaoboeren samen, verhogen we samen de productiviteit en kwaliteit en worden de coöperaties versterkt. Meer cacao in je reep, betekent dus dat Tony’s met meer boeren op deze manier kan samenwerken. Met iedere hap die je eet doe je mee en draag je bij aan 'n slaafvrije chocoladewereld. . 🔹Donkere melk 42% is vanaf 31 juli 2017 verkrijgbaar bij supermarkten, zoals Deen en Jan Linders en bij Marqt, de Bijenkorf, Wereldwinkels, WAAR!, Jamin, cadeau- en delicatessenwinkels, en natuurlijk bij Tony’s store en de webshop; link in bio. 🔹Donkere melk 42% pretzel toffee is vanaf 31 juli 2017 verkrijgbaar bij Bijenkorf, Marqt, Wereldwinkels, WAAR!, Jamin, cadeau- en delicatessenzaken en natuurlijk Tony’s store en webshop. . #tonyschocolonely #donkeremelk #donkeremelkpretzeltoffee #chocolade #beantobar

Een bericht gedeeld door Tony's Chocolonely NL (@tonyschocolonely_nl) op

De nieuwe smaken zijn geen limited edition, zoals ze in voorgaande jaren weleens uit werden gegeven. Je hoeft dus niet alle planken van je voorraadkast vol te leggen met chocolade, want deze twee zijn blijvertjes.

Vanaf 31 juli zijn beide repen verkrijgbaar bij alle verkooppunten van Tony's Chocolonely, waaronder de Bijenkorf, Marqt, Wereldwinkels, WAAR!, Jamin, cadeau- en delicatessenzaken en natuurlijk Tony’s webshop.

Donkere melk ligt al in de schappen bij Albert Heijn, waar donkere melk pretzel toffee vanaf 28 augustus bij komt te liggen.

LEES OOK: Koupe is ijs met minder suiker, vet en calorieën – maar hoe gezond is het echt?