TNT verkoopt zijn luchtvaartactiviteiten aan ASL Aviation Group, als de overname van het Nederlandse koeriersbedrijf door FedEx is afgerond. Dat meldde TNT vrijdag, zonder de verkoopprijs te noemen.

De verkoop van de luchtvaarttak is een voorwaarde voor de overname van TNT door het Amerikaanse FedEx. Een Europese luchtvaartmaatschappij mag volgens de regels van de Europese Unie namelijk niet worden overgenomen door een niet-Europese partij.

ASL neemt alle activiteiten van TNT Airways en Pan Air Líneas Aéreas over, zodra die transactie is afgerond. Alle werknemers verhuizen daarbij naar ASL, met behoud van hun huidige rechten.

Contract voor huidige diensten

De verkoop heeft geen gevolgen voor de dienstverlening van TNT, gaf een woordvoerder van het bedrijf aan. Er is een meerjarig contract gesloten met ASL, waarbij de huidige diensten worden gegarandeerd. Het logistieke knooppunt van TNT in Luik is geen onderdeel van de deal, maar wordt opgenomen in het nieuwe fusiebedrijf van TNT en FedEx.

ASL is een internationaal luchtvaartbedrijf, met hoofdkantoor in Dublin. Het bedrijf boekte vorig jaar een omzet van circa 382 miljoen euro, met een vloot van circa honderd vracht- en passagiersvliegtuigen.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl