De zomer is heerlijk op het strand – minder een feest op kantoor.

Voor het grootste deel van het jaar kan een pak prima naar je werk, maar in deze hitte is dat een ander verhaal.

Gelukkig zijn er een paar trucs om je leven ietsje comfortabeler te maken.

Draag een ondershirt

Een overhemd met zweetplekken is geen gezicht, ook al heeft iedereen het warm. Ontwijk dit probleem in het geheel door een licht, ademend ondershirt te dragen.

Een sportshirt dat snel droogt is een goede optie. Je krijgt het er niet per se koeler van, maar je overhemd kan in elk geval nog even mee. Zorg wel dat het in een lichte kleur is, anders schijnt het waarschijnlijk door je overhemd.

Gebruik deodorant op de correcte manier

We gebruiken deodorant vaak op de verkeerde manier, en dat is een belangrijke reden waarom het niet werkt op de cruciale momenten. Je doet er beter aan om de avond vóórdat je fris moet ruiken deo op te doen. Zo geef je het spul de kans om je poriën gedurende de nacht af te sluiten.

Draag de juist stoffen

Het is een slecht idee om het hele jaar door dezelfde soort stoffen te dragen. In de winter ga je uiteraard voor isolerende materialen. In de zomer zijn ademende stoffen zoals katoen en vooral linnen stukken comfortabeler dan bijvoorbeeld synthetische stoffen. Er zijn genoeg pakken, jurken, overhemden en broeken te krijgen van ademende stoffen.

Draag lichtere kleuren

Wit, beige en grijs reflecteren licht en daarmee warmte. Deze 'kleuren' houden je over het algemeen dus koeler als je onderweg bent en door de zon loopt. Zwart, blauw en donkergrijs absorberen juist licht, zodat je meer zweet.

Voor een noodgeval: bewaar een extra shirt op kantoor

Als je nog steeds te veel zweet op een dag, kan het een goed idee zijn om op kantoor een stuk bovenkleding klaar te leggen zodat je je kunt verkleden. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

LEES OOK: 6 dingen die geen enkele man zou moeten dragen in de zomer