Het is van groot belang de juiste spullen in je handbagage te stoppen als je op reis gaat. Van optimaal kunnen genieten van eventuele films aan boord tot je op kunnen frissen direct na het landen: als je de juiste spullen bij je hebt, kan je een stuk comfortabeler vliegen.

En aangezien de meeste luchtvaartmaatschappijen beperkingen stellen aan hoe groot je handbagage mag zijn, moet je elke centimeter in je tas goed benutten.

Reisblogger Briona Lamback is dol op de lichte en ruime Go-Bag van Baboon To The Moon. “Je kan er heel veel spullen in kwijt, terwijl hij gewoon geldt als handbagage”, zegt ze. “Ik heb hem wel eens gebruikt voor al mijn bagage, maar hij kan ook dienen als aanvulling op een harde koffer. En ik ben ook gek op de kleuren.”

De Go-Bag van Baboon To The Moon. Foto: Baboon To The Moon
De Go-Bag van Baboon To The Moon. Foto: Baboon To The Moon

Het is altijd verstandig om voor vertrek even te checken of je tas bij de door jou gekozen vliegmaatschappij ook echt als handbagage telt. Zo kom je niet voor nare verrassingen te staan.

Om uit te zoeken wat de beste spullen zijn om mee te nemen in je handbagage, sprak Insider met een aantal reisjournalisten en -influencers. Volgens deze ervaren reizigers zijn dit negen handige spullen die je moet inpakken voor je volgende trip: van een draagbaar bidet tot een paar slippers.

1) Een tracker om je belangrijke spullen altijd te kunnen lokaliseren

Een Apple AirTag. Foto: Lauren Savoie/Insider
Een Apple AirTag. Foto: Lauren Savoie/Insider

Belangrijke spullen kwijtraken op reis geeft veel stress. Daarom gebruiken sommige reizigers AirTags om altijd hun koffers, portemonnee en andere spullen te kunnen lokaliseren. "Je hebt echt een AirTag nodig als je je bagage gaat inchecken", zegt reisinfluencer Ivonne Morales. "Zeker als je internationaal gaat vliegen."

In Nederland kosten AirTags bij Apple 39 euro per stuk.

2) Een reisportemonnee waar al je documenten inpassen

De Travel Folio van Bellroy. Foto: Bellroy
De Travel Folio van Bellroy. Foto: Bellroy

Een portemonnee waar je paspoort, je boarding pass en je buitenlandse geld inpast scheelt heel veel gedoe.

Redacteur Sally Kaplan van Insider reist altijd met de Travel Folio van Bellroy waar je al je reisdocumenten, creditcards en zelfs een notitieboekje met pen in kwijt kan. "Mijn paspoort kan er in, het paspoort van mijn vrouw, alle identiteitsbewijzen en pasjes die we nodig hebben, er is ruimte voor cash, boarding passes en meer."

3) Een kleine, maar krachtige oplader

Een powerbank van Baseus. Foto: Baseus
Een powerbank van Baseus. Foto: Baseus

Het is een nachtmerrie om de batterij van je telefoon of laptop leeg te zien raken als je op reis bent en net je laatste mails wil checken of een film aan het kijken bent.

Tiktokker Adam Boro neemt altijd een Baseus Portable Charger mee op reis, waarmee hij drie tot vijf apparaten tegelijkertijd op kan laden en die ook krachtig genoeg is voor een laptop.

4) Een draagbaar bidet

De GoSpa Travel Bidet van Brondell. Foto: James Brains/Insider
De GoSpa Travel Bidet van Brondell. Foto: James Brains/Insider

Redacteur James Brains heeft meerdere bidets beoordeeld voor Insider en heeft ze inmiddels op alle toiletten in zijn huis geïnstalleerd.

Tegenwoordig reist hij nooit meer zonder een draagbaar bidet, zoals de GoSpa Travel Bidet van Brondell. "Die zijn niet zo goed als mijn bidets thuis, maar wel veel beter dan toiletpapier gebruiken onderweg", zegt Brains.

5) Een koptelefoon met ruisonderdrukking

De AirPods Max van Apple. Foto: Lisa Eadicicco/Business Insider
De AirPods Max van Apple. Foto: Lisa Eadicicco/Business Insider

Tijdens het vliegen kan je met een koptelefoon niet alleen beter luisteren naar films en muziek, maar ook het lawaai aan boord onderdrukken.

Volgens Techredacteur Lisa Eadicicco van Insider zorgen de stijlvolle AirPods Max van Apple voor prachtig geluid en kunnen ze uitstekend geluid onderdrukken. Wel moet je hiervoor diep in de buidel tasten. De koptelefoon van Apple kost in Nederland maar liefst 629 euro. Gelukkig zijn er ook wat goedkopere opties met ruisonderdrukking.

6) Een hervulbare waterfles

Een waterfles van Hydro Flask. Foto: Amazon
Een waterfles van Hydro Flask. Foto: Amazon

Vliegvelden staan bekend om hun hoge prijzen voor eten en drinken. Neem daarom zelf een lege waterfles mee die je kan bijvullen.

"Onderschat het belang van een eigen waterflesje niet", zegt redacteur Lauren Savoie van Insider. "Je kan met een leeg flesje door de veiligheidscontrole en het dan vullen voordat je aan boord van het vliegtuig stapt." 

7) Een opblaasbaar nekkussen

De Air Core van Cocoon. Foto: Amazon
De Air Core van Cocoon. Foto: Amazon

Om goed te kunnen slapen tijdens je vlucht is een comfortabel nekkussen onmisbaar. De meeste nekkussens nemen veel ruimte in je handbagage in beslag, maar een opblaasbare kan je oprollen. 

"Ik heb dit opblaasbare reiskussen gekregen en het kan echt heel klein opvouwen", zegt tiktokker Adam Boro over de Air Core van Cocoon. "En dan kan je het opblazen en wordt het een nekkussen."

8) Een paar comfortabele slippers

De Locker IV van Under Armour. Foto: Under Armour
De Locker IV van Under Armour. Foto: Under Armour

Je volgende vlucht wordt een stuk aangenamer als je een paar slippers in je handbagage stopt.

"Ik ben dol op reizen met slippers in plaats van mijn schoenen te dragen", zegt Adam Boro. "Deze slippers van Under Armour zijn heel licht en passen makkelijk in je rugzak, bijvoorbeeld tussen je laptop en toilettas."

9) Een paar compressiesokken

Compressiesokken van SB Sox. Foto: SB Sox
Compressiesokken van SB Sox. Foto: SB Sox

Compressiesokken zijn een must voor lange vluchten. Ze kunnen de bloedsomloop in je benen verbeteren terwijl je zit. "Ik draag ze en trek dan mijn sneakers uit", zegt reisinfluencer Ivonne Morales.

Stewardessen wordt ook wel eens aangeraden om compressiekousen te dragen om opgezwollen benen te voorkomen. "De zorgverzekering van mijn bedrijf voorzag alle werknemers van gratis compressiesokken en raadde met klem aan die te gebruiken", schreef ex-stewardess en freelance redacteur Arina Bloom onlangs voor Insider.

LEES OOK: Dit zijn de beste 5 en de slechtste 5 plekken in een vliegtuig, volgens een ervaren stewardess