• The Student Hotel heeft 300 miljoen euro opgehaald bij zijn aandeelhouders voor verdere groei.
  • De keten die hotelkamers aanbiedt voor een kort verblijf en kamers en studio’s voor een langer verblijf, wil uitbreiden met zeven hotels.
  • Het concept is inmiddels te vinden in 13 steden, in Nederland en elders in Europa.

The Student Hotel dat zowel hotelkamers als studio’s biedt voor een langdurig verblijf, heeft 300 miljoen euro opgehaald. Daarmee wil de keten uitbreiden met zeven hotels. Ook wil het bedrijf zo’n drieduizend kamers toevoegen aan bestaande locaties, meldt onder meer Nu.nl. Het bedrijf wil daarnaast investeren in IT-systemen.

De aandeelhouders, vastgoedinvesteerder Aermont Capital en pensioenuitvoerder APG, hebben TSH voorzien van het verse kapitaal. “Ik ben heel trots op deze investering”, zegt Charlie Macgregor in een toelichting tegen het Financieele Dagblad. De Schotse ondernemer richtte The Student Hotel in 2012 op en woont en werkt inmiddels 17 jaar in Nederland.

The Student Hotel biedt zowel hotelkamers voor een korter verblijf als kamers voor een langer verblijf, al dan niet met keuken, voor werkenden en studenten. Huurders kunnen gebruikmaken van voorzieningen als een sportschool, wasservice en een restaurant.

Bezettingsgraad naar 51% tijdens coronapandemie

De keten telt momenteel 450 werknemers en is op 15 locaties in 13 steden te vinden, waaronder Parijs, Florence, Berlijn en Barcelona.

In Nederland is The Student Hotel in Amsterdam, Delft, Eindhoven, Groningen, Maastricht, Rotterdam en Den Haag gevestigd. Volgend jaar worden drie hotels in Madrid, Barcelona en Toulouse geopend. MacGregor denkt dat er ruimte is voor 30 tot 50 vestigingen op de lange termijn, zegt hij tegen het FD.

Door de coronapandemie bleef de bezettingsgraad in het academisch jaar 2020-2021 steken op 51 procent. Desondanks stelt MacGregor dat zijn bedrijf door de combinatie van hotel en kamers voor een langer verblijf, beter kan inspelen op de vraag dan de concurrentie. Op dit moment telt The Student Hotel relatief meer gasten voor een langer verblijf.

Hoewel een succes, bleek eerder niet iedereen gecharmeerd van het concept. In 2017 trok studentenvakbond LSVb aan de bel over de hoge huren (800 euro per maand) die de keten rekende. Ook klaagde de studentenvakbond over de huurrechten. Die zouden voor huurders van The Student Hotel niet hetzelfde zijn als voor bewoners van gewone appartementen.

[activecampaign form=30]

LEES OOK: Een Silicon Valley-investeerder noemt 6 eigenschappen die ze zoekt in ondernemers