Een Russisch bedrijf dat luxe accessoires maakt verkoopt 20 centimeter hoge borstbeelden van Elon Musk, de topman van Tesla. Naar eigen zeggen zijn de bustes gemaakt van omgesmolten Tesla-onderdelen.

De borstbeelden lijken echter maar weinig op ’s werelds rijkste man.

Foto's: Patrick Pleul via Pool/Getty Images/Caviar Global
Foto’s: Patrick Pleul via Pool/Getty Images/Caviar Global

Het bedrijf, Caviar, maakt normaal gesproken luxe smartphones. In een persbericht zei de onderneming 27 borstbeelden van Musk te maken, als onderdeel van een limited edition­­­-set. De bustes zijn online te koop voor 2.890 euro per stuk.            

“Deze nieuwe producten belichamen de ziel van Elon Musk en zullen de eigenaars daarom voorzien van het succes en de creativiteit van deze uitmuntende persoon”, schreef bedrijfsoprichter Sergej Kitov in het bericht.

De omgesmolten onderdelen zijn afkomstig van een blauwe Tesla Model 3, die in Rusland een vanafprijs heeft van omgerekend ongeveer 51.000 euro, vertelde marketingdirecteur Dmitrej Stoljarov tegen Insider.

Stoljarov zei dat het beeldhouwwerk is ontworpen door een ingehuurde kunstenaar. “We hebben het niet van het internet gedownload.”

Gevraagd naar het afwijkende uiterlijk van de buste, zei Stoljarov: “Onze kunstenaar streefde geen fotografische nauwkeurigheid na. Hij creëerde een beeld van de uitvinder waarin al zijn prestaties en uitvindingen worden weerspiegeld.”

Overigens komt het vaker voor dat bustes niet erg gelijkend zijn. In 2017 werd een bronzen borstbeeld van Cristiano Ronaldo onthuld op de luchthaven van Madeira. Omdat het beeld totaal niet leek op de beroemde voetballer, werd het een jaar later vervangen door een representatievere versie.  

Door Elon Musk geïnspireerde iPhone 13-modellen

Caviar verkoopt ook een van Tesla-onderdelen gemaakte iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max. De goedkopere van de twee, de Pro, heeft een vanafprijs van 6.050 euro.

Het ontwerp toont in beide gevallen een portret van Elon Musk in de rechterbovenhoek en een gravering gemaakt van het koper van een Tesla-batterij.

Volgens het bedrijf zullen er wereldwijd maar 99 van deze smartphones beschikbaar zijn.

Foto: Caviar Global
Foto: Caviar Global

De Elon Musk-producten maken deel uit van de ‘Visionaries-collectie’. Hieronder vallen ook (meer herkenbare) borstbeelden van Alibaba-oprichter Jack Ma en de overleden Apple-magnaat Steve Jobs, die te koop zijn voor respectievelijk 1.780 euro en 1.510 euro.

“We willen dat onze klanten naar hun buste en aangepaste iPhone kijken, zich laten inspireren door hun voorbeeld en bouwen aan hun eigen toekomst”, aldus Stoljarov.

LEES OOK: Een piloot liet z’n iPhone vallen tijdens het opstijgen – het grondpersoneel vond ‘m terug in ‘perfecte staat’