Tesla is dichtbij het bereiken van een van haar productiedoelen, kondigde CEO Elon Musk deze week aan op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.

Tesla is bezig met een inhaalslag bij de productie van de Model 3, nu de problemen in het productieproces zijn opgelost, aldus Musk.

Het bedrijf liet eerder al zien dat het 500 nieuwe auto’s per dag van de band kan laten rollen; zo’n 3.500 in een week. De verwachting is dat die aantallen de komende weken opgeschroefd worden.

“We gaan 5.000 auto’s per week produceren tegen het einde van deze maand”, voorspelde Musk.

Dat is een belangrijk getal. Tesla kondigde eerder al aan dat het pas winst maakt als het het bedrijf lukt om van de Model 3 5.000 stuks per week te maken. Tesla verloor de afgelopen tijd bakken met geld. Tesla hoopte aanvankelijk eind vorig jaar al aan de 5.000 Models 3 per week te komen.

Met de nieuwe planning ligt Tesla een klein beetje voor op de eerdere voorspellingen die Musk deed bij de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal van 2018. Toen verwachtte de topman nog het doel van 5.000 stuks in een week te bereiken in juli.

Het moet nog blijken of het bedrijf dat aantal ook daadwerkelijk weet vol te houden gedurende een langere periode, al verwacht Tesla zelf dat dat op den duur moet lukken.

Musk erkende dat het vlottrekken van het productieproces van de Model 3 geen sinecure was. Tesla moest de hele productie zeker twee keer platleggen om upgrades uit te kunnen voeren. Eerder al erkende Tesla dat het fout zat door bij de productie zo veel als mogelijk te automatiseren.

"Dit waren de meest ondraaglijke, helse maanden ooit", zei Musk tijdens de aandeelhoudersvergadering. "Maar ik denk dat het ons gaat lukken."

LEES OOK: 13 verrassende feiten over de auto’s van Tesla die je waarschijnlijk nog niet wist