• Elon Musk schreef in maart een mail aan alle Tesla-medewerkers waarin hij stelde dat ze thuis mochten blijven als ze zich zorgen maakten om het coronavirus.
  • Twee werknemers zeggen tegen The Washington Post dat ze zijn ontslagen, nadat ze uit angst voor besmetting niet aan de slag wilden.
  • Sinds de heropening van de Tesla-fabriek in Califiornië zijn meerdere medewerkers positief getest op het coronavirus.

“Ik wil graag duidelijk maken dat je je niet verplicht hoeft te voelen naar kantoor te komen als als je je ongemakkelijk voelt of ook maar de lichtste klachten hebt”, schreef topman Elon Musk in een mail aan alle Tesla-medewerkers op het hoogtepunt van de uitbraak van het coronavirus in maart.

Maar hoewel Musk zei dat het “helemaal oké” is om thuis te blijven, vertellen twee medewerkers tegen The Washington Post dat ze in juni hun ontslagbrief kregen, omdat ze niet naar hun werk kwamen toen Musk tegen de lockdownmaatregelen in de fabriek in Californië weer opende.

De werknemers Carlos Gabriel en Jessica Naro zeggen dat de HR-afdeling van Tesla er op wees dat ze onbereikbaar waren toen ze niet naar hun werk kwamen. Ze namen naar eigen zeggen onbetaald verlof om zichzelf en hun familie te beschermen tegen het coronavirus. Waarschijnlijk heeft hun ontslag ook te maken met klachten die ze in mei hebben geuit over de werkomstandigheden in de Tesla-fabriek.

Tesla heeft nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

De welwillende houding van Musk tegenover werknemers die thuis willen blijven kwam in maart na overleg met bestuurders van Alameda County waar de Fremont Factory van Tesla ligt.

Later noemde Musk de lockdownmaatregelen fascistisch en spande hij een rechtszaak aan tegen Alameda County. Toen de fabriek weer openging werden meerdere medewerkers positief getest op het coronavirus.

Lees het hele verhaal in The Washington Post.