Begin dit jaar vertrok hij plotseling bij Keesing, nu staat hij opeens weer aan het roer.

Philip Alberdingk Thijm mag het puzzelbedrijf leiden, nu de Telegraaf Media Groep zijn kroonjuweel definitief heeft verkocht aan investeerder Ergon.

Alberdingk Thijm was al directeur bij Keesing van juni 2014 tot januari van dit jaar, toen hij plotseling zijn taken neerlegde. Destijds werd geen reden van de breuk bekendgemaakt.

Volgens De Telegraaf was er een verschil van inzicht over de te volgen strategie. TMG zou het niet eens zijn geweest met Alberdingk Thijm over zijn fusie- en overnameplannen. Keesing zou van de nieuwe eigenaar Ergon alsnog op het overnamepad mogen.

Keesing is onder meer bekend van titels als Denksport, Jan Meulendijks en 10 voor Taal. Jarenlang was het een van de best draaiende onderdelen van TMG, het moederconcern van dagblad De Telegraaf, gratis krant Metro, de regionale krantengroep HMC en websites als Geenstijl en Jaap.nl. Ook is TMG het mede-eigenaar van radiozenders als Sky Radio en Veronica.

Het was eerder al duidelijk dat de nieuwe eigenaar van TMG, de Vlaamse uitgever Mediahuis, van Keesing af wilde. Aandeelhouders gingen daar donderdag mee akkoord.

Ook het voorstel om een indirect minderheidsbelang van 30 procent in de puzzelboekjesmaker te houden kon op instemming rekenen op een buitengewone aandeelhoudersvergadering.

De netto-opbrengsten uit de transactie van zo'n 130 miljoen euro worden zoals eerder gemeld gebruikt om bankleningen volledig af te lossen. Ook ontstaat hierdoor ruimte voor de financiering van de bedrijfsvoering en toekomstplannen van het mediabedrijf.