Deense fietsers kunnen vanaf vandaag hun fiets leasen, net als in Nederland.

Swapfiets kondigt aan zijn fietsen met de kenmerkende blauwe voorband ook in Kopenhagen, Aarhus en Odense aan de man te gaan brengen.

Met de stap naar de Deense studentensteden is het van oorsprong Delftse bedrijf nu in vier Europese landen actief.

Met Swapfiets kun je een fietsabonnement nemen voor 15 euro per maand. Studenten krijgen 3 euro korting. Het bedrijf is dan ook met name actief in studentensteden.

Bij een defect komt er binnen 12 uur een fietsenmaker langs aan huis om de fiets met kenmerkende blauwe voorband te ‘swappen’.

Swapfiets heeft in 21 Nederlandse steden, drie Belgische steden en vijf steden in Duitsland inmiddels 53.000 klanten. Nog dit jaar staan uitbreidingen naar Brussel en München gepland.

Swapfiets verwacht het jaar met 100.000 abonnees te kunnen afsluiten.

"Volgend jaar gaan we verder met uitbreiden. Begin 2019 openen we een landenkantoor in Berlijn en gaan we van start in Brussel", zegt marketingmanager Nadine Nooteboom tegen Retailtrends. "We weten wel dat het goed is om nu heel snel te groeien, omdat je op die manier veel schaalvoordelen bereikt."

LEES OOK: Bernd Damme is pas 28, maar richtte al drie bedrijven op – dit zijn de 5 tips die hij heeft voor jonge ondernemers