De Britse oud-premier David Cameron is benoemd tot de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken van het Verenigd Koninkrijk.

Hij volgt daarmee James Cleverly op, die op zijn beurt de maandag ontslagen Suella Braverman opvolgt als minister van Binnenlandse Zaken.

Om minister van Buitenlandse Zaken te worden, moest Cameron met spoed benoemd worden tot lid van het Britse Hogerhuis. Cameron was van 2010 tot 2016 premier van het Verenigd Koninkrijk. Hij was premier tijdens het Brexit-referendum van 2016. Cameron was voor het EU-lidmaatschap van het VK en stapte op toen net iets minder dan 52 procent van de Britten voor uittreding stemde.

Minister van Binnenlandse Zaken ontslagen na opiniestuk in The Times

Premier Rishi Sunak ontsloeg Braverman maandag na meerdere botsingen met andere partijgenoten over haar standpunten. De druppel lijkt een opiniestuk in The Times te zijn geweest, waarin Braverman de politie beschuldigde van gebrekkige handhaving bij pro-Palestijnse protesten.

Sunak zei dat hij niet achter het stuk stond en er niet van op de hoogte was. Braverman stelt in de krant dat de politie zich inschikkelijker opstelt als het om linkse betogers en "pro-Palestijnse hordes" gaat.

Tal van politici reageerden verontwaardigd dat de minister zelf het vertrouwen in de politie ondermijnt. De bewindslieden kregen het vooral aan de stok over een pro-Palestijnse betoging op de dag van de nationale dodenherdenking, afgelopen zaterdag.

In het weekend meldden media al dat Sunak van Braverman af wilde. Sunak noch Braverman heeft vooralsnog iets gezegd over haar vertrek.

LEES OOK: Breturn? Dat zal niet snel gebeuren, maar de EU hoopt dat er beter te praten valt met een Labour-regering in het VK