Premium content ophalen
  • Na de beurscorrectie van september en de eerste weken van oktober ziet het er op de korte termijn weer wat beter uit voor aandelenmarkten, aldus beursstrateeg Lance Roberts.
  • Maar in de eerste helft van 2022 kunnen aandelen het zwaar krijgen, als zich een scenario van ontvouwt van aanhoudend hoge inflatie en lagere economische groei.
  • De aanzet van zo’n scenario komt waarschijnlijk van de Amerikaanse centrale bank, die vanaf eind dit jaar het goedkoopgeldbeleid gaat matigen.

In september en de eerste weken van oktober zijn aandelenmarkten voor het eerst in een jaar tijd met zo’n 5 procent gedaald. Na deze correctie ziet de korte termijn er niet al te slecht uit, stelt de Amerikaanse beursstrateeg Lance Roberts van RIA Advisors in een nieuw rapport.

Maar in 2022 krijgen aandelenmarkten waarschijnlijk te maken met een serieuze negatieve omslag, denkt Roberts. Hij voert daarvoor een aantal argumenten aan.

Het groeiherstel na de coronacrisis piekt momenteel en de vooruitzichten voor de economische groei vanaf 2022 zien er minder sterk uit. Voor de Verenigde Staten wijst Roberts op tragere banengroei en hardnekkige problemen bij toeleveringsketens voor industriële bedrijven.

Premium content ophalen