De best betaalde stageplaats van 2019 is te vinden bij de management consultants van Andersson Elffers Felix in Utrecht. Daar verdient een stagiair 1.650 euro per maand, blijkt uit een analyse van online carrièrenetwerk Magnet.me.

Magnet.me analyseerde de vergoedingen van 1.939 stages voor HBO- en WO-studenten. Andersson Elffers Felix is een bureau voor maatschappelijke vraagstukken dat overheden, publieke en private organisaties ondersteunt bij strategische vernieuwingen.

Andere goedbetaalde stageplekken zijn te vinden bij de consultants van LOGEX met 1.250 euro per maand en bij Procter & Gamble voor 1.200 euro per maand.

Stijging vergoeding stages vlakt af

Wel lijkt over de hele breedte het plafond wel zo’n beetje bereikt wat betreft de stagevergoedingen. Alleen bij uitschieters in de top is nog een duidelijke stijging te zien, zegt medeoprichter Vincent Karremans van Magnet.me: “De stagevergoedingenwedloop als gevolg van de ‘war for talent’ die we in vorige jaren over de hele linie zagen, speelt zich nu vooral nog af in de top”.

De meest opvallende stageplaats in bovenstaande top-10 is de afstudeerstage bij Info Support B.V. in Utrecht. Daar werkt de stagiair aan het optimaliseren van verkeerslichten met behulp van kunstmatige intelligentie. De beloning daarvoor bedraagt, naast ongetwijfeld een schat aan zeer toekomstbestendige ervaring, 1.000 euro per maand.

Advocaten bieden gemiddeld beste stagevergoeding

De advocatuur biedt over het algemeen de meeste lucratieve stageplaatsen. Rechtenstudenten krijgen gemiddeld een stagevergoeding van 699 euro per maand.

Op de tweede en derde plek volgen de overheid en de vastgoedsector met gemiddelde vergoedingen van 595 euro en 558 euro per maand.

De meest opvallende stijging vond volgens Magnet.me plaats in het onderwijs waar de gemiddelde stagevergoeding van 309 euro naar 445 euro steeg.

Magnet.me

Infographic: Magnet.me

LEES OOK: Wat verdienen advocaten? Het verschil tussen pro deo en werken bij een topkantoor aan de Zuidas is enorm