De Jamaicaanse sprintlegende Usain Bolt zegt de Nederlandse gouden medaille-winnaars Kjeld Nuis en Ireen Wüst te bewonderen. Hij zal hun een fles champagne geven, omdat ze zijn bekende gebaar nadeden op het erepodium.

,,Gefeliciteerd met jullie medailles”, twitterde Bolt naar Wüst en Nuis. ,,Jullie zijn legendes op het ijs. Ik bewonder jullie daarvoor. Jullie verdienen absoluut een fles champagne om dit te vieren.”

Nuis en zijn zilveren ploeggenoot Patrick Roest maakten samen het gebaar op het podium in de schaatshal na hun dubbelslag deze dinsdag op de 1.500 meter, het koningsnummer van het schaatstoernooi. Wüst deed dat toen ze haar gouden medaille voor de 1.500 meter omgehangen kreeg op Medal Plaza.

Eerder feliciteerde Bolt ook Sven Kramer al via Twitter met zijn olympische titel op de 5.000 meter en beloofde hij hem een fles champagne.

Het gebaar dat de Nederlandse schaatsers na hun overwinningen maakten was het handelsmerk van achtvoudig Olympisch kampioen Usain Bolt.

Usain Bolt maakt zijn bekende zegegebaar na de winst op de 100 meter op het WK van 2015 in Peking. Foto: EPA/DIEGO AZUBEL