• Campermerk Alphavan heeft een Mercedes-Benz Sprinter omgebouwd tot een bijzonder luxe camper.
  • Het interieur bestaat uit een zitgedeelte, een keuken, een badkamer, een slaapruimte en een ‘FlexPort’, die als opbergruimte én kinderslaapkamer kan dienen.
  • De Comfort-uitvoering kost 125.000 euro en de Premium-uitvoering met televisie, satellietontvangst en airconditioning 145.000 euro.

De populariteit van campers is door de coronapandemie flink gestegen. Met een eigen busje erop uit lijkt een ideale manier om vakantie te kunnen vieren zonder geconfronteerd te worden met ingewikkelde maatregelen rond vliegen of sociaal afstand houden in hotels.

Bedrijven die standaard bestelbusjes ombouwen tot campers, doen goede zaken. Daarbij is er veel variëteit. Soms kan het inrichter van een camperbusje al voor 20.000 euro. Maar je kunt natuurlijk ook voor meer luxe kiezen.

Zo heeft campermerk Alphavan een Mercedes-Benz Sprinter omgebouwd tot een luxe camper met onder het bed een grote ruimte die als kinderslaapkamer gebruikt kan worden.

Alphavan is een partner van Mercedes-Benz en is opgericht door drie ondernemers met verschillende achtergronden en specialismen: Tobias Buhmann is CEO van interieurbedrijf GETA, Stefan Krause is techneut en Philipp Wex werkte de afgelopen 18 jaar voor Mercedes-Benz.

Krause en Wex vertellen tegen Business Insider dat ze geen enkele twijfel hadden over het idee om een Sprinter om te bouwen tot Alphavan-camper.

“Ik denk dat Mercedes momenteel een van de beste voertuigen heeft die je kan kopen voor een camper”, zegt Krause. “Het is iets duurder dan een Fiat, maar als je de rijprestaties vergelijkt, is er een groot verschil.”

Bekijk hier hoe de 125.000 euro kostende Alphavan eruitziet:

Lees ook op Business Insider

Bekijk de tot Alphavan-camper omgebouwde Sprinter


Lees meer over bijzondere campers: