De maximale rente die spaarders bij een vrije spaarrekening kunnen krijgen is nog verder gedaald, naar 0,7 procent. Hiervoor lag de hoogste spaarrente nog 0,1 procentpunt hoger – aan het begin van het jaar lag de hoogste spaarrente nog op 1,2 procent.

Dat blijkt uit gegevens van Spaarinformatie.nl. De hoogste spaarrente van 0,7 procent kan je nu krijgen bij de internetspaarrekeningen van Argenta en Nationale-Nederlanden, en de Flexibel Sparen-rekening bij KNAB.

Van de vier grootbanken hebben zowel ING, Rabobank en ABN Amro spaarrentes van 0,3 procent, SNS hanteert een spaarrente van 0,55 procent. Triodos heeft met 0,1 procent de laagste spaarrente.

Door de lage spaarrentes neemt de inflatie een flinke hap uit het spaarrendement. De inflatie daalde flink aan het begin van het jaar en schommelde lange tijd rond het nulpunt, maar steeg in oktober tot 0,4 procent, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag.

De hogere inflatie wordt onder meer veroorzaakt door hogere brandstofprijzen, die op het hoogste punt in ruim een jaar staan. Aan de pomp kostte een liter benzine in oktober 1,52 euro, 4 eurocent meer dan een jaar eerder.

Lees ook op Business Insider