• Sony en Honda starten een nieuw automerk onder de naam Afeela en de eerste auto werd op de Amerikaanse techbeurs CES getoond.
  • De auto, die nu nog Prototype heet, is ongeveer even groot als een Tesla Model S en komt in 2026 op de markt.
  • Dit is wat we tot nu toe weten van de Afeela Prototype.
  • Lees ook: Volkswagen introduceert nieuwe elektrische auto op CES 2023: dit is de ID.7

Elektronicaconcern Sony kondigde drie jaar geleden op de Amerikaanse techbeurs CES aan dat het zich richting de automotive wilde gaan bewegen. Het deed dit in stijl door een conceptauto te presenteren waarin entertainment en technologie centraal stonden.

Vorig jaar deed Sony er nog een schepje bovenop met twee nieuwe prototypes, waarna het nieuws kwam dat Honda de partner zou worden om Sony’s ambities waar te maken. Samen zouden ze een nieuwe elektrische auto op de markt gaan brengen.

En daarvan zien we nu het allereerste resultaat in de vorm van de Afeela Prototype, waarbij Afeela staat voor het nieuwe automerk dat uit de samenwerking is voortgekomen.

En hoewel de auto nog de naam ‘Prototype’ draagt, is het volgens het nieuwe automerk eigenlijk al een vrijwel afgerond productiemodel. Dat wil zeggen dat deze auto met minimale wijzigingen in 2025 in productie gaat en in 2026 op de Amerikaanse en Japanse wegen moet verschijnen. Er is nog geen Europese release gepland.

Dit weten we nog meer over de Afeela Prototype:

Sony en Honda komen met nieuw automerk en het eerste model: de Afeela Prototype

LEES OOK: 2023 wordt een belangrijk jaar voor Lucid: de startup voor elektrische auto’s moet problemen met de productie overwinnen om de strijd met Tesla aan te gaan