De salarisadministratie omvat alle gegevens die bijhoudt om een gedegen loonadministratie te kunnen voeren. Het bijhouden van een salarisadministratie is verplicht, maar hoe je die bijhoudt is aan jou. Je moet dus gaan vergelijken; welk pakket is het beste?

Vaak heb je een administrateur in dienst die de administratie voor je bijhoudt. Als je er voor kiest in je eigeen bedrijf de salarisadministratie bij te houden heb je een systeem nodig om dat netjes en volgens de regels te blijven doen. Een goed softwarepakket neemt je veel werk uit handen, en er is ruime keuze. Welke software is nu geschikt voor jouw administratie?

Dit zijn de beste keuzes voor je salarisadministratie

Welke software je kiest hangt af van de keuze of je de administratie zelf gaat doen, of alles gaat uitbesteden. Daarnaast kijk je natuurlijk naar je bedrijfsgrootte; moet er één iemand mee gaan werken, of zijn er meerdere personen in dienst voor dit werk?

Niet alleen je salarisadministrateur heeft toegang tot het systeem nodig. Bedenk goed wie er allemaal met het systeem moet gaan werken en wat diegene dan gaat doen. Zo maak je de beste keuze voor de software van jee salarisadministratie.

Welke mogelijkheden moeten je werknemers hebben? Vele pakketten bieden jouw mensen tegenwoordig de mogelijkheid om hun gegevens online te bekijken. Welke rapportages er mogelijk zijn en hoe goed een programma met je boekhoudprogramma is een belangriujke overweging. Maak een lijstje van alle must-haves en welke zaken je nog graag zou willen zien.

Zo kom je steeds dichter bij een keuze en weet je welk pakket voor salarisadministratie bij je onderneming past. Heb je de mogelijkheden verkleind tot een klein aantal, dan kun je verder gaan vergelijken.