De Nederlandse autodeeldienst Snappcar krijgt een Franse aandeelhouder. De beursgenoteerde autoverhuurder Europcar neemt een belang van 20 procent in het zes jaar oude bedrijf van CEO Victor van Tol.

De stap is onderdeel van een nieuwe financieringsronde, waarbij Snappcar in totaal 10 miljoen euro heeft opgehaald. Naast Europcar leggen de bestaande aandeelhouders Autobinck Group en het Deense Founders ook geld in.

Met Snappcar kunnen autobezitters hun auto verhuren aan anderen als ze er geen gebruik van maken. De startup is actief in Nederland, Denemarken en Zweden en wil snel uitbreiden naar nieuwe markten.

Met 250.000 gebruikers en ruim 30.000 beschikbare auto’s op het platform is Snappcar de nummer twee van Europa. Marktleider is het Franse Drivy, dat in totaal 51 miljoen euro aan financiering heeft opgehaald. Snappcar heeft tot nu toe 17 miljoen euro aan investeringen gekregen.

Met Europcar als strategische partner hoopt Van Tol snel stappen te kunnen maken op de Europese markt. “Net als AutoBinck Group beschikt Europcar over zeer waardevolle expertise en kennis van de hedendaagse mobiliteitsmarkt”, laat hij weten in het persbericht.

Beide bedrijven kunnen elkaar aanvullen, denkt Van Tol. “Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling om de deelauto’s uit te breiden met huurwagens: we blijven een peer-to-peerplatform”, zegt hij tegenover Sprout. “Maar als er gaten in het aanbod zijn waardoor onze gebruikers misgrijpen, is het wellicht een mogelijkheid om die tijdelijk in te vullen met een auto van Europcar.”

Lees ook op Business Insider