Supermarktketen Lidl plaatst dit jaar tien snellaadpalen bij diverse nieuwe vestigingen in Nederland. Daarmee kunnen klanten hun auto tijdens een supermarktbezoek gratis opladen.

Dat meldt de site Duurzaambedrijfsleven.nl.

Volgens Lidl zijn de zogenoemde ‘superchargers’ aantrekkelijk om te gebruiken tijdens een bezoek aan de supermarkt. De laadpaal kan een auto binnen 20 minuten nagenoeg volledig opladen.

De Lidl-filialen in Halsteren, Zaandam, Wolvega en Tilburg hebben de primeur met een snellader voor de deur. Het komende jaar wordt dit aantal uitgebreid naar tien winkels. De supermarktketen plaatst de laadpalen in samenwerking met ABB , marktleider op het gebied van energie- en automatiseringstechnologie.

Snellaadpalen bij de Lidl

Volgens Marcel Ganzenboom, hoofd bouwzaken van Lidl Nederland, is de plaatsing van de snellaadpalen vooral een extra service naar de klant. “Elektrisch rijden staat eigenlijk nog maar in de kinderschoenen, maar neemt in Nederland snel toe. Door te investeren in deze toekomstbestendige service kunnen onze klanten tijdens het laden meteen boodschappen doen. Dat is efficiënt en past bij onze bedrijfsvoering”, zegt Ganzenboom.

“Uit onderzoek dat we door marktonderzoekbureau Ruigrok NetPanel hebben laten uitvoeren blijkt bovendien dat consumenten bereid zijn om te rijden om bij Lidl te komen winkelen als ze daar hun elektrische auto kunnen opladen.” Daarnaast zijn de laadpalen een ‘mooie toevoeging’ aan het duurzame imago van Lidl, zo blijkt uit het onderzoek onder 320 gebruikers van elektrische auto’s.

Lidl-winkels met zonnepanelen

De plaatsing van de snellaadpalen is dan ook in lijn met de duurzaamheidsstrategie van Lidl, zegt Ganzenboom. “We plaatsen de snelladers uitsluitend bij winkels met zonnepanelen. Zo kunnen onze klanten zonnestroom tanken. Wanneer de zon niet schijnt, gebruiken we groene stroom afkomstig van Europese windenergie.”

Lees ook op Business Insider

Snelladen bij winkels is niet de enige investering in duurzaamheid van Lidl. Zo maakt de keten al langer uitsluitend gebruik van groene stroom en zijn er op de daken van Nederlandse Lidl-winkels al 12.500 zonnepanelen te vinden.

Dit jaar plaatst de retailer nog eens 4.000 zonnepanelen op het nieuwe distributiecentrum in Waddinxveen. In 2016 verwacht Lidl zo’n  6 miljoen euro in energiezuinige maatregelen te steken.

Lees ook op Duurzaambedrijfsleven.nl

Bol.com investeert in duurzaam distributiecentrum

Smart zet vol in op elektrisch rijden

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl